3 anledningar att utbilda sig till elektriker

Har du alltid fascinerats av elektronik och teknik? Drömmer du om att jobba med händelserika projekt där du får möjlighet att lösa tekniska utmaningar? Då kan en utbildning till elektriker vara rätt val för dig! I den här artikeln listar vi fördelar med att utbilda sig till elektriker.
En elektriker jobbar framför ett elskåp.

Grymma jobbmöjligheter

Många jobb är idag konkurrensutsatta och kan av den anledningen vara svåra att få. Ofta rör det sig om yrken som inte kräver någon direkt utbildning, vilket innebär att fler har möjlighet att söka till den typen av jobb.

Som elektriker behöver du inte oroa dig för detta. Elbranschen skriker efter utbildad arbetskraft och enligt Arbetsförmedlingens jobbprognoser är dina jobbmöjligheter som elektriker mycket lovande både nu och ett bra tag framöver. Därför kan du vara säker på att dina chanser att hitta jobb förbättras rejält med en elutbildning.

Ett yrke med många möjligheter

En utbildning till elektriker öppnar upp fler dörrar än du kanske tror. Yrkesområdet är mycket brett och du kan jobba med flera olika inriktningar som till exempel serviceelektriker, industrielektriker eller distributionselektriker.

Utöver jobbmöjligheterna finns det även utbildningar på högre nivå att gå för att avancera inom yrkeslivet. En grundutbildning till elektriker ger dig behörighet att till exempel studera el och energi på högskolenivå om du skulle vilja ta nästa steg.

Lättillgänglig och kostnadsfri utbildning

En stor fördel med elektrikeryrket är att det är lätt att hitta utbildningar inom området. Det finns till exempel bra, kostnadsfria vuxenutbildningar till elektriker som ger dig grunden som krävs för att jobba inom branschen.

 

Utbilda dig till elektriker hos Montico

Är du sugen på att utbilda dig till elektriker? Vår vuxenutbildning inom elteknik ger dig de rätta verktygen som krävs för att du ska komma ut i arbetslivet efter utbildningen. Vi bedriver på elutbildning på flera orter.

Läs mer om vår elutbildning ›

Mer inspiration

Därför är det viktigt att göra objektiva rekryteringar

Därför är det viktigt att göra objektiva rekryteringar

Vi har hjälpt företag att rekrytera medarbetare i över 25 år och samlat på oss mycket erfarenhet som vi vill dela med oss av. Ett område handlar om objektiva rekryteringar. Vad innebär det och varför är det viktigt? Vi bad en av våra seniora rekryteringskonsulter Robert Landén, att berätta mer.

Tänk på det här när du rekryterar

Tänk på det här när du rekryterar

Att rekrytera nya medarbetare kan vara både tidskrävande och kostsamt om det blir fel. Vi vill därför bjuda på några tips som ökar chanserna till en lyckad rekrytering.

Öka era möjligheter att hitta rätt kandidater

Öka era möjligheter att hitta rätt kandidater

Problemet med kompetensbrist på arbetsmarknaden har pågått en längre tid nu och många företag upplever att det är svårt att hitta kandidater med rätt kompetens. Här delar vi med oss av några tips på vad du kan göra, både på kort och lång sikt, för att öka möjligheterna att hitta rätt kandidater.

Ny som chef?

Ny som chef?

Att ta på sig ledarrollen kan vara både spännande och utvecklande. Men det är också en roll som kräver mycket ansvar och förmåga att hantera olika situationer på ett effektivt sätt. Här är några tips som kan hjälpa dig när du är ny som chef.

Hur blir man chef?

Hur blir man chef?

Att bli chef är ett mål för många, oavsett om man befinner sig i början av sin karriär eller har flera års erfarenhet. Men vad krävs egentligen för att bli chef? Här ger vi några tips på hur du kan ta steget till att bli chef.

Tre Montico-anställda skrattar ihop

Ett komplett matchningsföretag – hur kan vi hjälpa dig?

Montico är ett komplett matchningsföretag som erbjuder helhetslösningar till företag och privatpersoner inom rekrytering, bemanning, utbildning och matchningstjänster. 

Hur kan vi hjälpa dig? Klicka på knappen nedan för att kontakta oss!