3 anledningar att utbilda sig till elektriker

En elektriker jobbar framför ett elskåp.

Att utbilda sig till elektriker är ett bra karriärsval av många anledningar. Du får bland annat ett grymma förutsättningar att hitta jobb och du kan se framemot ett varierande yrke med massvis av möjligheter efter avklarad utbildning. Här är de tre främsta anledningarna till att utbilda sig till elektriker!

Grymma jobbmöjligheter

Många jobb är idag konkurrensutsatta och kan av den anledningen vara svåra att få. Ofta rör det sig om yrken som inte kräver någon direkt utbildning, vilket innebär att fler har möjlighet att söka till den typen av jobb.

Som elektriker behöver du inte oroa dig för detta. Elbranschen skriker efter utbildad arbetskraft och enligt Arbetsförmedlingens jobbprognoser är dina jobbmöjligheter som elektriker mycket lovande både nu och ett bra tag framöver. Därför kan du vara säker på att dina chanser att hitta jobb förbättras rejält med en elutbildning.

Ett yrke med många möjligheter

En utbildning till elektriker öppnar upp fler dörrar än du kanske tror. Yrkesområdet är mycket brett och du kan jobba med flera olika inriktningar som till exempel serviceelektriker, industrielektriker eller distributionselektriker.

Utöver jobbmöjligheterna finns det även utbildningar på högre nivå att gå för att avancera inom yrkeslivet. En grundutbildning till elektriker ger dig behörighet att till exempel studera el och energi på högskolenivå om du skulle vilja ta nästa steg.

Lättillgänglig och kostnadsfri utbildning

En stor fördel med elektrikeryrket är att det är lätt att hitta utbildningar inom området. Det finns till exempel bra, kostnadsfria vuxenutbildningar till elektriker som ger dig grunden som krävs för att jobba inom branschen.

 

Utbilda dig till elektriker hos Montico

Är du sugen på att utbilda dig till elektriker? Vår vuxenutbildning inom elteknik ger dig de rätta verktygen som krävs för att du ska komma ut i arbetslivet efter utbildningen. Vi bedriver på elutbildning på flera orter.

Läs mer om vår elutbildning ›

Mer inspiration

Skriva jobbannons

Skriva jobbannons

Det finns flera saker att tänka på när du ska skriva en jobbannons. Dels är det viktigt att den...