Hem / Utbildning / Vuxenutbildning / Elektriker

Elektriker

Det mesta i samhället drivs av el och det finns ett stort behov av utbildade elektriker. Möjligheterna att få jobb för den som läser elutbildning är därför mycket goda.

Utbildningstyp:

Kommunal vuxenutbildning (komvux)

Utbildningsort:

Växjö

Utbildningstakt:

Individuellt

Utbildningsstart:

Löpande

Att jobba som elektriker

Arbetet som elektriker är rörligt och varierande där du jobbar med många olika former av elinstallationer. Det handlar ofta om att installera ledningar, säkringar och andra elektriska komponenter i bostäder, kontor och fabriker. Det kan också omfatta installation av ljud, data och video-kablar samt montering av elcentraler.

Om vår elutbildning

Vår elektrikerutbildning ger dig grundläggande yrkeskunskaper inom el och installation. Detta innefattar bostadsinstallationer, automationsteknik, larm och övervakningssystem samt arbetsmiljö och säkerhetskunskap. Du lär du dig att installera och reparera elanläggningar, larm och system för tv och datorer.

Elutbildningen är cirka 62-77 veckor men längden kan variera beroende på dina förkunskaper och studietakt. Arbetsplatsförlagt lärande, APL, ingår också i utbildningstiden på cirka 8–10 veckor.

Detta är en kommunal vuxenutbildning (komvux). Det innebär att den är kostnadsfri och CSN-berättigad, vilket betyder att du har rätt till studiemedel under tiden du studerar.

Efter avklarad utbildning

Efter vår elutbildning och praktik kan du ansöka om yrkescertifikat och elinstallationsbehörighet. Ett yrkescertifikat för industrielektriker kräver praktik på 1600 timmar. En orienteringskurs i yrkessvenska kan ingå.

För att få elcertifikat och lärlingsplats kräver branschen dessutom att du har godkända betyg i svenska A/svenska 1, matematik A/matematik 1 och engelska A/engelska 5 på gymnasienivå.

Förkunskaper

För att söka denna utbildning krävs grundläggande nivå i svenska/svenska
som andraspråk eller motsvarande samt grundläggande matematik.

Frågor om utbildningen?

Kontakta oss så kan vi hjälpa dig vidare.

Telefon:

010-265 95 00

Så här ansöker du till elektrikerutbildningen

Du ansöker till utbildningen genom studie- och yrkesvägledningen hos din hemkommun.

Klicka på någon av rutorna nedan för att komma vidare med din ansökan.

Växjö kommun

Utbildningsplats:
Kvarnvägen 10 Hus F,
352 41 Växjö.

Studiebesök:
Tisdagar kl 10.00 & torsdagar 13.00

Blekinge

Folkbokförd i Blekinge?
Då kan du gå denna utbildning i Växjö.
Ansökan görs via Karlshamns kommun.

Skicka en intresseanmälan

Är du intresserad av utbildningen och vill veta mer så kan du skicka en intresseanmälan genom formuläret nedan. Vi återkommer så snart som möjligt.