Hem / Rekrytering

Rekrytering

Det kan vara tidskrävande och svårt för företag att själva sköta rekryteringen av nya medarbetare. Våra erfarna rekryterare hjälper er att hitta rätt kandidater, som matchar era behov och passar in i er organisation.

Säkra kvaliteten på er rekrytering

Rekrytering är en avgörande process som kan bli kostsam om den inte görs rätt. Vi är specialister på rekrytering och hjälper er att göra träffsäkra rekryteringar. Våra inarbetade rutiner säkerställer kvalitet och effektivitet i varje steg.

Som auktoriserat rekryteringsföretag med över 25 års erfarenhet i branschen, har vi kompetensen och verktygen för att göra välgrundade val och framgångsrika rekryteringar åt ert företag. 

Hitta kandidater med rätt kompetens

Konkurrensen om kandidaterna är stor och många företag upplever att det är svårt att själva hitta den kompetens de söker. Vi hjälper er att sticka ut i mängden och ger råd när det gäller kanaler, kommunikation och marknadsföring av er tjänst.

Vi använder målgruppsstyrd annonsering på utvalda plattformar för att marknadsföra ert jobberbjudande och hitta matchande kandidater. Vi nyttjar vårt breda kontaktnät och söker både bland de som aktivt letar jobb och passiva kandidater som har rätt profil.

Experthjälp i delar av rekryteringen

För er som vill ha hjälp enbart i vissa delar av rekryteringen, tar vi fram ett skräddarsytt upplägg där vi avlastar och stärker upp på de områden där det behövs för att det ska bli en så effektiv process som möjligt.

Kanske behöver ni professionell hjälp med att söka fram lämpliga kandidater, en objektiv part som gör ett första urval eller någon som genomför intervjuer och tester åt er.

Vi löser även tillfälliga personalbehov

När företaget behöver personal under en begränsad period eller inte vet hur länge behovet kommer att finnas, kan det vara aktuellt att hyra in personal i stället för att anställa. 

Vi erbjuder uthyrning av både tjänstemän och kollektivarbetare där vi matchar er med konsulter efter era behov. Eftersom vi arbetar proaktivt med att ha startklara kandidater i vår CV-databas kan ni snabbt få en konsult på plats. Vi tar hela arbetsgivaransvaret vilket gör det till en effektiv och smidig lösning. Ni säkrar kontinuiteten och kvaliteten i verksamheten utan att lägga resurser på att rekrytera.

Auktoriserat rekryteringsföretag logga.

En trygg samarbetspartner

Montico är ett auktoriserat rekryteringsföretag med över 25 års erfarenhet. Vi arbetar efter en certifierad process och använder evidensbaserad metodik för att kvalitetssäkra alla steg. Vi erbjuder dessutom nöjd kund-garanti på alla våra rekryteringsuppdrag.

För varje uppdrag tillsätter vi ett dedikerat team med specialister inom rekrytering, search och marknadsföring. Detta säkerställer hög kvalitet, snabb service och stor flexibilitet när det gäller att hitta rätt kandidater för just era behov.

Vi hjälper er rekrytera inom

Ekonomi

N

Redovisningsekonom

N

Ekonomiassistent

N

Lönespecialist

N

Controller

N

Ekonomichef

Sälj / Marknadsföring

N

Säljare

N

Account manager

N

Kommunikatör

N

Koordinator

N

Marknadschef

Kundtjänst / Service

N

Kundtjänstmedarbetare

N

Receptionist

N

Administratör

N

Handläggare

N

Telefonförsäljare

IT / Teknik

N

IT-tekniker

N

Mjukvaruutvecklare

N

Ingenjör

N

Konstruktör

N

IT-Chef

Kontor / Administration

N

HR-specialist

N

Inköpare

N

Administratör

N

Personalchef

N

Receptionist

Chefsrekrytering

N

Driftchef

N

VD

N

Produktionschef

N

Personalansvarig

N

Projektledare

Så går det till – steg för steg

Två rekryteringskonsulter från Montico skrattar.

En effektiv rekrytering bygger på kunskap, erfarenhet och engagemang tillsammans med en evidensbaserad metodik. Vår process är kvalitetssäkrad och vi lämnar 100% nöjd kund-garanti på alla våra rekryteringsuppdrag.

1) Arbetsanalys och kravprofil

Vi går igenom tjänstens innehåll för att skapa förståelse för vad rollen innebär och vilka krav som ställs på personen som ska utföra det. Vi undersöker också företagets behov och går igenom vilken kompetens som krävs och vilka egenskaper som är önskvärda.

2) Annonsering

Baserat på kravprofilen utformar vi en annons som publiceras på vår hemsida, Platsbanken och utvalda rekryteringssajter. Vi gör även målgruppsinriktad annonsering i sociala medier för att marknadsföra tjänsten ytterligare.

3) Sökprocess

Som ett komplement till annonseringen arbetar vi tillsammans med en dedikerad researcher som även söker fram lämpliga kandidater via relevanta nätverk, våra CV-databaser och på LinkedIn.

4) Urval

Vi granskar samtliga ansökningar som kommit in, inklusive de kandidater vår researcher hittat, och gör löpande urval under ansökningsperioden. Vi gör en kortare intervju med ett urval av kandidaterna på telefon.

5) Djupintervju

Vi träffar de mest intressanta kandidaterna för en längre djupintervju där vi gör en noggrann och objektiv bedömning av hur väl deras kompetens och personliga egenskaper matchar era behov och önskemål.

6) Kandidatpresentation

Vi skickar en presentation av de kandidater som vi bedömer vara mest kvalificerade för den aktuella tjänsten.

7) Anställningsintervju

Företaget genomför egna intervjuer med de kandidater de vill träffa. Vi sköter administrationen och bokar in intervjuerna. Om företaget önskar så medverkar vi på dessa intervjuer.

8) Fördjupad bedömning

Vi gör en fördjupad bedömning av de kandidater som företaget har träffat. Vi kontrollerar kandidaternas bakgrund och gör relevanta tester för att få en grundligare uppfattning av deras kompetenser, förmågor och beteenden.

9) Referenstagning

För att komplettera vår och företagets bild av slutkandidaterna, kontaktar vi deras referenser som får besvara olika bedömningsfrågor genom vårt digitala referenstagningsverktyg eller personlig kontakt. Vi sammanställer resultatet och återkopplar till företaget.

10) Tillsättning

När företaget har bestämt sig för en slutkandidat finns vi med som stöd tills alla detaljer kring lön och villkor är klara och anställningsavtalet är underskrivet av företaget och kandidaten.

11) Kandidatåterkoppling

Vi har en tät kontakt med kandidaterna och återkopplar hur rekryteringsprocessen fortlöper. Så fort vi gått vidare med vissa kandidater meddelar vi alla som sökt att de inte längre är aktuella för tjänsten. Vi mäter kandidatupplevelsen för att arbeta med ständiga förbättringar.

12) Uppföljning

Efter tre till sex månader har vi ett uppföljningssamtal med företaget och den nyanställde. Vi följer upp hur det har gått och utvärderar er upplevelse av både själva rekryteringsprocessen och resultatet.

Våra kunder om samarbetet med Montico

Jag litar verkligen på Monticos bedömning. De är bra människokännare och vi har alltid varit jättenöjda med dem vi fått in på företaget. Vi har en väldigt bra relation med Montico och de känner oss väldigt bra.

John Aston

Head of Engineering, Artex AB

”Det är viktigt att de vi anställer har rätt personliga egenskaper, att de passar in i gruppen och trivs hos oss. Där förstår vi verkligen varandra, Montico och vi. Vi är jättenöjda med de personer vi fått in.”

Johan Thyni

VD, Steeltec Boxholm AB

”Samarbetet med Montico funkar otroligt bra. Det som utmärker samarbetet är kommunikationen. De är extremt noga med att hålla oss uppdaterade och ge oss all information under processen.”

Emma Sjöqvist

Affärs- och verksamhetsutvecklare, Releasy AB

”Montico hjälper oss att hitta kandidater som vi först hyr och sedan anställer. Det är svåra tjänster att hitta rätt profil till men via Montico har vi fått in några riktigt bra kollegor.”

Åse Esselius

VD, Turab AB

Låt oss hitta er nästa stjärna

Spara tid och låt våra erfarna rekryteringskonsulter hjälpa dig att hitta rätt medarbetare. Vi är ett auktoriserat rekryteringsföretag som erbjuder nöjd kund-garanti på alla våra rekryteringsuppdrag.