Hem / Om oss / Jobba med oss

Jobba med oss

Vill du ha ett utvecklande jobb på en arbetsplats med stark vi-anda där du får bidra till att företag och individer växer? Då kan Montico vara ett bra karriärval för dig. Vi drivs av att göra skillnad tillsammans.

Familjärt företag med goda möjligheter för medarbetarna att utvecklas

Montico grundades i småländska Tranås år 1996 av den före detta elitdomaren i svensk ishockey, Börje Johansson. Han drevs av viljan att hjälpa företag och individer att växa och utvecklas. Detta präglar fortfarande hela vår verksamhet.

Vi erbjuder idag rekrytering, bemanning, utbildning och matchningstjänster. Vårt breda utbud innebär stora fördelar inte bara för våra kunder, utan även för våra medarbetare som har många karriärvägar och stora utvecklingsmöjligheter.
Montico medarbetare på samling.

Tillsammans gör vi skillnad

Oavsett vilken roll man har inom Monticos breda verksamhet bygger vårt arbete på visionen att göra skillnad både för individer, kunder och näringsliv, och få dem att växa. Något som är väldigt stimulerande och meningsfullt.

Med våra olika tjänster bidrar vi till att individer växer och skapar nya möjligheter för sig på arbetsmarknaden. Vi bidrar också till att våra kunder stärker sin konkurrenskraft samt bidrar till att näringsliv och samhälle utvecklas.

Två rekryteringskonsulter från Montico skrattar.

Grunden i vår företagskultur

Monticos fem värderingar har följt med oss sedan starten 1996 och är grunden i vår företagskultur. Att bemöta alla med respekt, ha en öppen och rak kommunikation, vi-anda där vi hjälps åt, mod att agera och affärsmässighet, är vägledande för hur vi arbetar och hur vi vill att arbetsklimatet ska vara.

Tillsammans med en stor öppenhet och prestigelöshet är värderingarna grunden för den starka gemenskapen som genomsyrar vår organisation. De sitter i ryggraden.

Bred verksamhet med många yrkesroller

Hos oss finns många olika arbetsområden. Du kan jobba inom något av våra affärsområden, på någon av våra stödfunktioner eller som konsult. Detta innebär också att det finns goda möjligheter att prova något nytt utan att behöva byta företag.

Vi har kontor på ett 20-tal orter i södra och mellersta Sverige. Vi har dessutom utbildningsenheter på ett flertal orter. Huvudkontoret ligger i Tranås. Totalt är vi idag omkring 1 000 medarbetare, varav cirka 800 är konsulter uthyrda till företagskunder.

Två glada konsultchefer.

Bemanning

Genom vårt affärsområde bemanning hyr vi ut Montico-anställda konsulter till företag som har tillfälliga behov av personal. Här har du mycket kontakt med både företag och kandidater och kan arbeta antingen som konsultchef eller kandidathanterare.

Tre rekryteringskonsulter från Montico sitter på en soffa.

Rekrytering

Inom rekrytering hjälper vi företag att hitta nya medarbetare. Här får du arbeta med allt från kravprofil, intervjuer, personlighetstester och referenstagning. Du har tät kontakt med kunder och kandidater samt ett nära samarbete med kollegor inom search och marknadsföring.

Konsult från Montico står vid CNC-maskin.

Jobba som konsult

Att jobba som konsult innebär att du är anställd hos oss och hyrs ut till något av våra kundföretag, antingen som kollektivarbetare eller tjänsteman. Som konsult får du ett omväxlande jobb med stora möjligheter att pröva olika arbetsuppgifter och branscher.

Svetsare i Montico-kläder.

Utbildning

Är du intresserad av pedagogiskt arbete kan du jobba i vår utbildningsverksamhet där vi bedriver utbildningar både för företag och privatpersoner inom bland annat ledarskap, truck, svetsteknik, CNC, el, vård och SFI.

Anställda från Montico i möte.

Rusta och matcha

Rusta och matcha är en tjänst som vi bedriver på uppdrag av Arbetsförmedlingen där vi hjälper arbetssökande till arbete. Som handledare coachar du våra deltagare och samarbetar tätt med kollegor inom bemanning och utbildning.

Lars-Göran Thorberg porträtt utomhus

Stödfunktioner

Montico har ett antal stödfunktioner som stöttar affärsområdena och verksamheten i stort när det gäller ekonomi, lön, inköp, IT och telefoni, marknadsföring och HR. Samtliga stödfunktioner är placerade på huvudkontoret i Tranås.

Ny på Montico

För att göra din start hos oss så smidig och effektiv som möjligt, erbjuder vi våra nyanställda medarbetare en skräddarsydd onboarding.

Denna introduktion är en kombination av digitala och fysiska delar där du får bekanta dig med dina nya arbetsuppgifter och få en inblick i Monticos verksamhet. Dessutom kommer du att få träffa nyckelpersoner inom organisationen kopplade till din roll.

Medarbetardialoger

Som anställd hos Montico erbjuds du årliga medarbetarsamtal med din närmaste chef. Tillsammans går ni igenom året som gått, hur din arbetssituation ser ut, sätter mål och planerar din utveckling.

Montico genomför också en medarbetarundersökning varje år för att ta reda på medarbetarnas engagemang och nöjdhet med Montico som arbetsgivare och den individuella arbetssituationen.

Lediga jobb

På vår karriärsida hittar du våra lediga jobb och de tjänster vi söker just nu, både interna tjänster och konsultjobb.

Gör en spontanansökan

Du kan också registrera ditt CV hos oss så blir du sökbar för våra rekryterare som kontaktar dig om det dyker upp en tjänst som matchar din profil.