Hem / Utbildning / Nationell yrkesutbildning

Nationell yrkesutbildning

Läs till Internationell svetsare på vår yrkesutbildning och få en spännande karriär med breda arbetsmöjligheter inom svetsyrket.

Ny form av yrkesutbildning för vuxna

Regeringen har beslutat att genomföra en pilotverksamhet med en ny form av yrkesutbildning för vuxna på gymnasial nivå. Utbildningsformen heter Nationell yrkesutbildning (NY) och syftar till att ge de studerande en snabb väg till arbete inom yrken med stor efterfrågan. Montico kommer att bedriva en yrkesutbildning till Internationell svetsare inom ramen för denna pilotverksamhet.

Internationell svetsutbildning – IW

Nära samarbete med företagen

Innehållet i vår utbildning till Internationell svetsare utgår från företagens behov och den kompetens som efterfrågas i branschen. I utbildningen ingår teori, praktiska övningar och en stor del arbetspraktik (LIA). Du får därmed all kompetens och erfarenhet du behöver plus värdefulla kontakter med företagen, vilket ger dig stora möjligheter att få ett svetsjobb efter utbildningen.

Vem kan gå och hur söker man?

För att bli antagen till utbildningen krävs behörighet till nationell yrkesutbildning. Du behöver ha godkända betyg från grundskolan eller motsvarande utbildning, alternativt på annat sätt visat att du har förutsättningar att klara utbildningen, exempelvis genom praktisk erfarenhet.

Du ansöker via vår hemsida senast den 11 augusti.

Vad kostar det?

Att gå en Nationell yrkesutbildning är kostnadsfritt och studiemedelsberättigande. För dig som är mitt i arbetslivet finns även möjlighet att ansöka om ett omställningsstudiestöd. Läs mer på CSN:s hemsida.

Datum att hålla koll på

11 augusti – Sista ansökningsdatum

16 september – Utbildningsstart

Vill du veta mer?

Kontakta Vivica Ekedal för mer information om utbildningen:

Telefon:

0140-59 90 28

Nationell yrkesutbildning (NY)

Internationell svetsare – IW

På vår NY-utbildning till Internationell svetsare lär du dig att svetsa samman olika typer av material med olika svetsmetoder. Utbildningen startar den 16 september och pågår drygt ett år.