Hem / Utbildning / SFI

SFI – svenska för invandrare

För dig som är ny i Sverige och behöver lära dig det svenska språket, erbjuder vi SFI-utbildningar på vår skola i Växjö. Vi har också yrkesinriktad SFI där du lär dig svenska inom ett visst yrkesområde. 

Utbildningstyp:

Kommunal vuxenutbildning
(komvux).

Utbildningsplats:

Växjö.

Om SFI hos Montico

I vår SFI utgår vi från dig: det du vill, det du kan och det du behöver. Alla har olika erfarenheter, livssituation, kunskaper och studiemål och tillsammans hittar vi rätt väg för just dig att lära dig svenska så snabbt som möjligt.

Varför ska du läsa SFI på Montico?

  • Duktiga och erfarna lärare
  • Nya utbildningsstarter varje månad
  • Utbildningen erbjuds på förmiddag, eftermiddag och kväll
  • Lokaler centralt i Växjö
  • Läs SFI och yrkesutbildning samtidigt
  • Vi hjälper varje år hundratals personer till arbete – dina möjligheter att hitta jobb är stora hos oss

Läs SFI och yrkesutbildning samtidigt

Hos Montico har du som läser SFI möjlighet att kombinera dina SFI-studier med våra yrkesutbildningar. Det betyder att du läser språk- och industrikurser samtidigt. På vår skola i Växjö erbjuder vi utbildning i svets, CNC, montering och service och lokalvård som du kan kombinera med dina SFI-studier.

Studievägar på SFI

Studieväg 1

Studieväg 1 är för dig som har mindre än 5 års skolbakgrund, och inte kan läsa eller skriva. Den består av kurserna A, B, C och D. Undervisningsmaterialet är oftast i bildform för att underlätta. Målet med studierna på studieväg 1 är ett grundläggande kommunikativt språk som gör det möjligt för dig att använda svenska i vardagen och ute i samhället.

Studieväg 2

Studieväg 2 är för dig som har studerat mellan 6 och 9 år i skolan. Det motsvarar grundskolan i Sverige. Den består av kurserna B, C och D. Efter de olika testerna och samtalen bedömer läraren sedan om du ska börja på studieväg 2 eller 3. Studieväg 2 på Montico är flexibel och innehåller läs- och skrivstöd, är yrkesinriktat upplagd med möjlighet till praktik i kombination med SFI-utbildningen.

Studieväg 3

Studieväg 3 är för dig som har studerat 10 år eller mer i skolan. Det motsvarar gymnasium eller högskola/universitet i Sverige. Den innefattar kurserna C och D. Till studieväg 3 kurs C kommer du som är välutbildad och van vid studier och kan studera direkt mot relativt högtställda mål. Monticos utbildning på studieväg 3 är flexibel och innehåller både reguljära pass och undervisning via digitala läromedel som komplement.

Frågor om utbildningen?

Kontakta oss så kan vi hjälpa dig vidare.

Telefon:

010-265 95 00

Ansök till SFI via Växjö kommun

Om du vill studera SFI hos oss så anmäler du dig via Växjö kommuns hemsida och meddelar att du vill gå SFI hos Montico. Klicka på knappen nedan för att komma igång med din ansökan.