Tre elever sitter och diskuterar under SFI-utbildningen

Hem / Utbildning / SFI

SFI – svenska för invandrare

För dig som är ny i Sverige och behöver lära dig det svenska språket, erbjuder vi SFI-utbildningar på vår skola i Växjö. Vi har också yrkesinriktad SFI där du lär dig svenska inom ett visst yrkesområde.

I vår SFI utgår vi från dig: det du vill, det du kan och det du behöver. Alla har olika erfarenheter, livssituation, kunskaper och studiemål och tillsammans hittar vi rätt väg för just dig att lära dig svenska så snabbt som möjligt.

Varför ska du läsa SFI på Montico?

  • Duktiga och erfarna lärare
  • Nya utbildningsstarter varje månad
  • Utbildningen erbjuds på förmiddag, eftermiddag och kväll
  • Lokaler centralt i Växjö
  • Läs SFI och yrkesutbildning samtidigt
  • Vi hjälper varje år hundratals personer till arbete – dina möjligheter att hitta jobb är stora hos oss

Studievägar på SFI

Studieväg 1

Studieväg 1 är för dig som har mindre än 5 års skolbakgrund, och inte kan läsa eller skriva. Den består av kurserna A, B, C och D. Undervisningsmaterialet är oftast i bildform för att underlätta. Målet med studierna på studieväg 1 är ett grundläggande kommunikativt språk som gör det möjligt för dig att använda svenska i vardagen och ute i samhället.

Studieväg 2

Studieväg 2 är för dig som har studerat mellan 6 och 9 år i skolan. Det motsvarar grundskolan i Sverige. Den består av kurserna B, C och D. Efter de olika testerna och samtalen bedömer läraren sedan om du ska börja på studieväg 2 eller 3. Studieväg 2 på Montico är flexibel och innehåller läs- och skrivstöd, är yrkesinriktat upplagd med möjlighet till praktik i kombination med SFI-utbildningen.

Studieväg 3

Studieväg 3 är för dig som har studerat 10 år eller mer i skolan. Det motsvarar gymnasium eller högskola/universitet i Sverige. Den innefattar kurserna C och D. Till studieväg 3 kurs C kommer du som är välutbildad och van vid studier och kan studera direkt mot relativt högtställda mål. Monticos utbildning på studieväg 3 är flexibel och innehåller både reguljära pass och undervisning via digitala läromedel som komplement.

Utbildningsinformation

Adress för utbildningen

Kungsgatan 1B
352 30 Växjö

Nyhet: Intensiv SFI

På Montico kan du som kommer till Sverige med akademisk utbildning gå ett snabbspår för SFI med förkortad utbildningstid och hög studietakt. Här tar vi tillvara på din utbildnings- och yrkesbakgrund samt vilja att lära.

Läs mer om Intensiv SFI ›

Kontakta oss

Vill du veta mer om utbildningen så är du varmt välkommen att kontakta oss.

Ansök till SFI via kommunen

Om du vill studera SFI hos oss så anmäler du dig via Växjö kommuns hemsida och meddelar att du vill gå SFI hos Montico.

 

Fyll i formuläret nedan så återkommer vi inom kort

« Bakåt


Inga tillgängliga datum för den valda kursen