Hem / Utbildning

Våra utbildningar

Vill du komma in på arbetsmarknaden eller kanske gå vidare i din karriär? Har du rätt kompetens för att få det jobb du vill ha? Behöver du läsa upp dina betyg? Är du ny i Sverige och behöver hjälp med språket? Vi har utbildningar som leder till jobb.

En man sträcker fram ett block framför en kvinna.

Vuxenutbildning

Vi erbjuder vuxenutbildningar inom en rad yrkesområden samt kurser för dig som behöver komplettera betyg.

Kolla in våra vuxenutbildningar ›

skärandebearbetningmörk

Arbetsmarknadsutbildning

En arbetsmarknadsutbildning ger dig möjlighet att skaffa dig ny kompetens som efterfrågas på arbetsmarknaden.

Våra arbetsmarknadsutbildningar ›

skärandebearbetningmörk

Yrkeshögskoleutbildning

YH-utbildningar tas fram utifrån arbetsmarknadens behov och är en eftergymnasial utbildningsform.

Se våra YH-utbildningar ›

skärandebearbetningmörk

Svenska för invandrare, SFI

För dig som är ny i Sverige och behöver hjälp att förstå, prata, skriva och läsa svenska, erbjuder vi SFI-utbildning på vår skola i Växjö.

Läs mer om SFI ›

Två personer med varselväst och hjälm står med ritning framför sig i verkstadsmiljö.

Företagsutbildning

Vi har ett brett utbud av utbildningar inom en rad olika områden, främst för företag men även privatpersoner.

Kolla in våra företagsutbildningar ›

Omställningsstudiestöd 

Nu har du som söker utbildning möjlighet att ta del av omställningsstudiestöd för att stärka din framtida ställning på arbetsmarknaden. Det är ett ekonomiskt stöd för dig som vill vidga din kompetens, antingen genom att fördjupa dig inom ditt nuvarande område eller genom att hitta en ny yrkesbana. 

Tre personer diskuterar.

Utbildningar som leder till jobb

Det råder stor kompetensbrist inom många branscher på dagens arbetsmarknad. Det innebär att många företag har svår att hitta personal inom vissa yrkesområden. Våra yrkesutbildningar är utformade efter arbetsmarknadens behov. Därför kan du vara säker på att du hos Montico hittar utbildningar som leder till jobb.

Hos oss kan du gå utbildningar inom svets, CNC, och el och energi, men även inom områden som vård och omsorg, fastighet och VVS med flera.

Vi har även kortare företagsutbildningar och kurser för dig som vill vässa dina kunskaper eller utöka din kompetens. Perfekt om du till exempel saknar kompetensen för ett visst jobb du vill ha.

Lär dig svenska hos Montico

Utöver våra yrkesutbildningar så har vi även SFI- och svenska som andraspråk-utbildningar på vår skola i Växjö. Perfekt för dig som är ny i Sverige och behöver lära dig svenska.

Hos Montico har du även möjlighet att kombinera din SFI med någon av våra yrkesutbildningar. Det betyder att du läser SFI samtidigt som du studerar på vår industriutbildning. Då får du lära dig ord och begrepp som används mycket inom den svenska industrin och som du har stor nytta av när du senare ska börja jobba.

Vi hjälper dig hela vägen till arbetsmarknaden

Hos Montico är dina chanser att hitta jobb efter utbildningen extra goda. Vi är med dig från start till slut på vägen till arbete. Varje dag får vi in nya lediga jobb via vår bemanningsverksamhet där många av våra elever får sina första anställningar efter utbildningen. Vi bedriver även Rusta och matcha som är en tjänst där du får hjälp med jobbsökandet ifall du har svårt att få jobb.

Auktoriserat utbildningsföretag

Vi är av Almega Utbildningsföretagen ett auktoriserat utbildningsföretag. Våra utbildningar klarar de hårda krav som ställs på utbildningens kvalitet och etik. Med andra ord kan du vara säker på att du får en högkvalitativ utbildning om du väljer att studera hos Montico.