Hem / Utbildning / Vuxenutbildning

Vuxenutbildning

Inom vår vuxenutbildning kan du läsa kompletta yrkesutbildningar, enstaka kurser eller läsa upp betyg i grundläggande ämnen.

Svets- och plåtteknik

Bromölla, Karlshamn, Karlskrona, Norrköping, OlofströmRonneby, Sölvesborg, TingsrydVäxjö

Verkstad och CNC-teknik

Bromölla, Karlshamn, Karlskrona, Norrköping, OlofströmRonneby, Sölvesborg, TingsrydVäxjö

Elektriker

Karlshamn, Norrköping, Växjö

Elmontör

Karlshamn, Norrköping, Växjö

Fastighetsskötare

Karlshamn, Växjö

Fastighetstekniker

Karlshamn, Växjö

Lärlingsutbildningar

Växjö

Monteringsutbildning

Norrköping, Växjö

Svenska som andraspråk

Växjö

Svenska, grund

Växjö

Underhållsmekaniker

Växjö

Undersköterska

Växjö

VVS-montör

Karlshamn, Växjö

Därför ska du läsa vuxenutbildning hos Montico

Z

Vi är ett auktoriserat utbildningsföretag

Som medlemmar i Almega Utbildningsföretagen har våra utbildningar godkänts enligt Utbildningsföretagens strikta kriterier.

Z

Goda chanser till jobb efter avklarad utbildning

Varje dag hjälper vi företag att hitta personal via vår bemanning. Det innebär att dina jobbmöjligheter efter utbildningen är stora hos oss.

Z

Utbildningar inom efterfrågade yrkesområden

Våra utbildningar är framtagna efter aktuella behov på arbetsmarknaden. Det innebär att chansen att hitta jobb efter utbildningen stärks ytterligare.

Vad är vuxenutbildning?

Vuxenutbildning är en utbildningsform som bedrivs i uppdrag av kommunerna och motsvarar utbildning på grundskole- och gymnasienivå. Vuxenutbildning brukar också kallas för kommunal vuxenutbildning, komvux eller bara vux.

Att gå en vuxenutbildning går att jämföra med att gå en vanlig gymnasieutbildning. Skillnaden ligger i att vuxenutbildningar är för vuxna över 20 år som redan har passerat gymnasieåren men kanske vill plugga en yrkesutbildning eller läsa upp sina betyg för till exempel fortsatta studier.

Yrkesutbildning eller enskilda ämnen?

Det blir allt viktigare att kunna visa upp en godkänd gymnasieutbildning vid anställningsintervjuer för att kunna få jobb. För dig som inte fullföljde gymnasiet är därför vuxenutbildning den rätta vägen att gå för att få en gymnasieexamen.

Hos Montico kan du antingen välja att läsa upp dina betyg i enskilda ämnesområden eller gå en yrkesutbildning och utbilda dig mot ett specifikt yrkesområde med goda jobbmöjligheter. Vi har yrkesutbildningar inom bland annat svets, CNC och el med mera. Oavsett vilken väg du väljer att gå, blir du attraktivare för arbetsgivare med avklarad utbildning i bagaget.

Vi anpassar studieplan till dig

Hur du vill lägga upp utbildningen styr du till största del själv tillsammans med oss. Det betyder att om du till exempel inte kan ta dig till skolan vissa dagar, går det att anpassa schemat så att det passar dina behov. Tillsammans tar vi även fram dina målsättningar och vad du förväntar dig att få ut av utbildningen.

Vad kostar det att gå en vuxenutbildning?

Att plugga en vuxenutbildning är helt kostnadsfritt. Dessutom är du berättigad till studiebidrag (CSN) om du väljer att plugga vuxenutbildning.

Christer fick jobb direkt efter elutbildningen

Efter att ha gått klart el- och energiprogrammet i hos Montico i Norrköping, hittade Christer jobb direkt genom vår bemanningsverksamhet i Norrköping.

Vi är ett auktoriserat utbildningsföretag

Montico är ett auktoriserat utbildningsföretag. Vi är certifierade ​enligt Almega Utbildningsföretagens nya, hårdare krav. Auktorisationen garanterar kvalitet och etik inom vår vuxenutbildning vilket är en trygghet för dig som ska plugga vuxenutbildning hos Montico.

Hur söker man till en vuxenutbildning?

Du ansöker till en vuxenutbildning via din hemkommun. Klickar du in på någon av våra utbildningar i listan ovan så har du snabblänkar till respektive kommun där vi bedriver utbildningarna.

Behöver du hjälp med att söka till någon utbildning? Eller undrar du över något om våra utbildningar? Kontakta oss så besvarar vi dina frågor och funderingar.

Relaterade sidor

Kvinna sitter leendes i kontorslandskap.

Lediga jobb

Hos oss hittar du jobb inom alla typer av branscher och roller, både för tjänstemän och kollektivpersonal.

Våra lediga jobb ›

En man står i verkstadsmiljö med en telefon i handen.

Arbetsmarknadsutbildning

Genom att gå en arbetsmarknadsutbildning hos oss får du chansen att skaffa dig ny, efterfrågad kompetens.

Se våra arbetsmarknadsutbildningar ›

Kvinna står i kontorslandskap med människor i bakgrunden.

YH-utbildning

Läs en yrkeshögskoleutbildning för att få kompetens som efterfrågas mycket på dagens arbetsmarknad.

Kolla in våra YH-utbildningar ›