Värderingsstyrd rekrytering

Ofta läggs allt fokus i rekryteringsprocessen på att hitta rätt kompetens. Som rekryterare bör vi gå steget längre och fokusera på att hitta kandidater med rätt attityd och inställning som matchar företagskulturen.
värderingsstyrdrekrytering

Varför är det viktigt att kartlägga attityder och värderingar?

Kompetens är givetvis grunden för att en person ska kunna prestera och utföra sitt arbete på bästa sätt. Men kompetens kan kompletteras och utvecklas. Det är svårare med beteende och attityder. De förändras inte så lätt. Personer som har rätt attityd och inställning, det vill säga som stämmer överens med företagets värderingar, kommer att ta sig an uppgifter och agera utifrån företagskulturen. De förstår lättare vilka förväntningar som finns och blir på så sätt mer självgående och kan fatta rätt beslut.

Hur gör man då för att lyckas med värderingsstyrd rekrytering?

Det handlar om att ha en långsiktig strategi för rekryteringsarbetet för att kunna få ut maximalt av den investering som en rekrytering innebär. Att i hela rekryteringsprocessen – kravspecifikation, intervju och referenstagning – ställa frågor som tydliggör beteende och värderingar. När fokus flyttas från att kartlägga den formella kompetensen till att mäta attityder och drivkrafter, kan vi avgöra om en person passar in i en företagskultur eller ej.

Tips för ditt arbete med värderingsstyrd rekrytering:

  • Lägg fokus på attityd och värderingar i intervjun när du säkerställt formell kompetens.
  • Låt ditt företags värderingar vara vägledande genom hela rekryteringsprocessen.
  • Ställ frågor utifrån olika situationer för att få fram förväntade beteenden.
  • Lyssna och var nyfiken på kandidaten för att förstå dennes förväntningar.
  • Ta reda på vilka arbetsuppgifter och sammanhang som motiverar personen. Vilka förutsättningar behövs för att individen ska prestera som bäst.

Behöver ditt företag hjälp med nästa rekrytering? Vi hjälper er mer än gärna. 

Klicka här för att läsa mer om hur vi jobbar med rekrytering.

Mer inspiration

Öka era möjligheter att hitta rätt kandidater

Öka era möjligheter att hitta rätt kandidater

Problemet med kompetensbrist på arbetsmarknaden har pågått en längre tid nu och många företag upplever att det är svårt att hitta kandidater med rätt kompetens. Här delar vi med oss av några tips på vad du kan göra, både på kort och lång sikt, för att öka möjligheterna att hitta rätt kandidater.

Ny som chef?

Ny som chef?

Att ta på sig ledarrollen kan vara både spännande och utvecklande. Men det är också en roll som kräver mycket ansvar och förmåga att hantera olika situationer på ett effektivt sätt. Här är några tips som kan hjälpa dig när du är ny som chef.

Hur blir man chef?

Hur blir man chef?

Att bli chef är ett mål för många, oavsett om man befinner sig i början av sin karriär eller har flera års erfarenhet. Men vad krävs egentligen för att bli chef? Här ger vi några tips på hur du kan ta steget till att bli chef.

Hitta personal – så attraherar du rätt kompetens

Hitta personal – så attraherar du rätt kompetens

Att hitta personal och attrahera rätt kompetens blir en allt tuffare uppgift när det råder brist på kompetens inom många yrkesområden och konkurrensen bland arbetsgivare är stor. Hur ska man då göra för att hitta personal? Vi listar några tips i denna artikel.

Tre Montico-anställda skrattar ihop

Ett komplett matchningsföretag – hur kan vi hjälpa dig?

Montico är ett komplett matchningsföretag som erbjuder helhetslösningar till företag och privatpersoner inom rekrytering, bemanning, utbildning och matchningstjänster. 

Hur kan vi hjälpa dig? Klicka på knappen nedan för att kontakta oss!