svårtattfåjobb

Inspiration

Svårt att få jobb? Här är 3 tips som gör det lättare för dig
Ibland kan det kännas att man gjort precis allt men ändå har svårt att få jobb. För dig som har slut på idéer har vi 3 konkreta tips på vad du kan göra för att få jobb.

Ta den långa vägen

Oftast är det stor konkurrens om jobben som inte kräver någon direkt utbildning. Därför lönar det sig många gånger att ta den långa vägen till arbetsmarknaden, det vill säga att gå en utbildning inom ett yrkesområde med goda jobbmöjligheter.

Till exempel har många företag svårt att hitta CNC-operatörer. Går du därför en CNC-utbildning så öppnar du upp nya jobbmöjligheter som hade varit utom räckhåll utan en utbildning.

Kolla in våra yrkesutbildningar som ger dig mycket goda jobbmöjligheter ›

Våga kontakta företag

Många företag väljer att inte lägga ut jobbannonser av olika anledningar som till exempel tidsbrist. De använder istället andra metoder för att hitta personal vilket innebär att dessa jobb kan vara svåra att hitta. Ett sätt att hitta dem är genom att kontakta företagen direkt.

Leta upp ett företag du kan tänka dig att jobba hos, ring upp dem och förklara att du är ute efter nytt jobb. Finns det inte något ledigt jobb för stunden, så har du åtminstone presenterat dig själv för företaget som i bästa fall har dig i åtanke när nästa jobbtillfälle dyker upp.

Slipa på hur du presenterar dig själv

Vilka är dina främsta styrkor? Ju bättre du är på att presentera dig själv och dina styrkor desto större chans är det såklart att du får ett jobb du söker.

Lägg extra krut på CV och personligt brev, träna på hur du presenterar dig själv på telefon, förbered dig väl inför intervjuer och så vidare. Arbetsgivare har så pass mycket erfarenhet att de lägger märke till om du ansträngt dig eller slarvat med dessa saker.

Svårt att få jobb? Vi guidar dig till arbete!

Känner du att du redan testat och försökt göra allt i din makt? Oroa dig inte – då finns vi här för dig. På Rusta och matcha hos Montico får du en personlig handledare som hjälper dig med att få kontakt med företag, skriva CV, träna upp din intervjuteknik och mycket mer.

Montico utför Rusta och matcha på uppdrag av Arbetsförmedlingen. Läs mer om hur tjänsten funkar och hur du anmäler dig.

Mer inspiration

Därför är det viktigt att göra objektiva rekryteringar

Därför är det viktigt att göra objektiva rekryteringar

Vi har hjälpt företag att rekrytera medarbetare i över 25 år och samlat på oss mycket erfarenhet som vi vill dela med oss av. Ett område handlar om objektiva rekryteringar. Vad innebär det och varför är det viktigt? Vi bad en av våra seniora rekryteringskonsulter Robert Landén, att berätta mer.

Tänk på det här när du rekryterar

Tänk på det här när du rekryterar

Att rekrytera nya medarbetare kan vara både tidskrävande och kostsamt om det blir fel. Vi vill därför bjuda på några tips som ökar chanserna till en lyckad rekrytering.

Öka era möjligheter att hitta rätt kandidater

Öka era möjligheter att hitta rätt kandidater

Problemet med kompetensbrist på arbetsmarknaden har pågått en längre tid nu och många företag upplever att det är svårt att hitta kandidater med rätt kompetens. Här delar vi med oss av några tips på vad du kan göra, både på kort och lång sikt, för att öka möjligheterna att hitta rätt kandidater.

Ett komplett matchningsföretag – hur kan vi hjälpa dig?

Montico är ett komplett matchningsföretag som erbjuder helhetslösningar till företag och privatpersoner inom rekrytering, bemanning, utbildning och matchningstjänster.

Hur kan vi hjälpa dig? Klicka på knappen nedan för att kontakta oss!