Svårt att få jobb? Här är 3 tips som gör det lättare för dig

Ibland kan det kännas att man gjort precis allt men ändå har svårt att få jobb. För dig som har slut på idéer har vi 3 konkreta tips på vad du kan göra för att få jobb.
svårtattfåjobb

Ta den långa vägen

Oftast är det stor konkurrens om jobben som inte kräver någon direkt utbildning. Därför lönar det sig många gånger att ta den långa vägen till arbetsmarknaden, det vill säga att gå en utbildning inom ett yrkesområde med goda jobbmöjligheter.

Till exempel har många företag svårt att hitta CNC-operatörer. Går du därför en CNC-utbildning så öppnar du upp nya jobbmöjligheter som hade varit utom räckhåll utan en utbildning.

Kolla in våra yrkesutbildningar som ger dig mycket goda jobbmöjligheter ›

Våga kontakta företag

Många företag väljer att inte lägga ut jobbannonser av olika anledningar som till exempel tidsbrist. De använder istället andra metoder för att hitta personal vilket innebär att dessa jobb kan vara svåra att hitta. Ett sätt att hitta dem är genom att kontakta företagen direkt.

Leta upp ett företag du kan tänka dig att jobba hos, ring upp dem och förklara att du är ute efter nytt jobb. Finns det inte något ledigt jobb för stunden, så har du åtminstone presenterat dig själv för företaget som i bästa fall har dig i åtanke när nästa jobbtillfälle dyker upp.

Slipa på hur du presenterar dig själv

Vilka är dina främsta styrkor? Ju bättre du är på att presentera dig själv och dina styrkor desto större chans är det såklart att du får ett jobb du söker.

Lägg extra krut på CV och personligt brev, träna på hur du presenterar dig själv på telefon, förbered dig väl inför intervjuer och så vidare. Arbetsgivare har så pass mycket erfarenhet att de lägger märke till om du ansträngt dig eller slarvat med dessa saker.

Svårt att få jobb? Vi guidar dig till arbete!

Känner du att du redan testat och försökt göra allt i din makt? Oroa dig inte – då finns vi här för dig. På Rusta och matcha hos Montico får du en personlig handledare som hjälper dig med att få kontakt med företag, skriva CV, träna upp din intervjuteknik och mycket mer.

Montico utför Rusta och matcha på uppdrag av Arbetsförmedlingen. Läs mer om hur tjänsten funkar och hur du anmäler dig.

Mer inspiration

Ny som chef?

Ny som chef?

Att ta på sig ledarrollen kan vara både spännande och utvecklande. Men det är också en roll som kräver mycket ansvar och förmåga att hantera olika situationer på ett effektivt sätt. Här är några tips som kan hjälpa dig när du är ny som chef.

Hur blir man chef?

Hur blir man chef?

Att bli chef är ett mål för många, oavsett om man befinner sig i början av sin karriär eller har flera års erfarenhet. Men vad krävs egentligen för att bli chef? Här ger vi några tips på hur du kan ta steget till att bli chef.

Hitta personal – så attraherar du rätt kompetens

Hitta personal – så attraherar du rätt kompetens

Att hitta personal och attrahera rätt kompetens blir en allt tuffare uppgift när det råder brist på kompetens inom många yrkesområden och konkurrensen bland arbetsgivare är stor. Hur ska man då göra för att hitta personal? Vi listar några tips i denna artikel.

Skola om sig

Skola om sig

Funderar du på att skola om dig? Kanske känner du för att jobba med något annat eller ta ett nytt steg i din personliga utveckling? Här är några tips för dig som går i tankarna att börja plugga som vuxen.

Tre Montico-anställda skrattar ihop

Ett komplett matchningsföretag – hur kan vi hjälpa dig?

Montico är ett komplett matchningsföretag som erbjuder helhetslösningar till företag och privatpersoner inom rekrytering, bemanning, utbildning och matchningstjänster. 

Hur kan vi hjälpa dig? Klicka på knappen nedan för att kontakta oss!