Svårt att få jobb? Här är 3 tips som gör det lättare för dig

svårtattfåjobb

Ibland kan det kännas att man gjort precis allt men ändå har svårt att få jobb. För dig som har slut på idéer har vi 3 konkreta tips på vad du kan göra för att få jobb.

Ta den långa vägen

Oftast är det stor konkurrens om jobben som inte kräver någon direkt utbildning. Därför lönar det sig många gånger att ta den långa vägen till arbetsmarknaden, det vill säga att gå en utbildning inom ett yrkesområde med goda jobbmöjligheter.

Till exempel har många företag svårt att hitta CNC-operatörer. Går du därför en CNC-utbildning så öppnar du upp nya jobbmöjligheter som hade varit utom räckhåll utan en utbildning.

Kolla in våra yrkesutbildningar som ger dig mycket goda jobbmöjligheter ›

Våga kontakta företag

Många företag väljer att inte lägga ut jobbannonser av olika anledningar som till exempel tidsbrist. De använder istället andra metoder för att hitta personal vilket innebär att dessa jobb kan vara svåra att hitta. Ett sätt att hitta dem är genom att kontakta företagen direkt.

Leta upp ett företag du kan tänka dig att jobba hos, ring upp dem och förklara att du är ute efter nytt jobb. Finns det inte något ledigt jobb för stunden, så har du åtminstone presenterat dig själv för företaget som i bästa fall har dig i åtanke när nästa jobbtillfälle dyker upp.

Slipa på hur du presenterar dig själv

Vilka är dina främsta styrkor? Ju bättre du är på att presentera dig själv och dina styrkor desto större chans är det såklart att du får ett jobb du söker.

Lägg extra krut på CV och personligt brev, träna på hur du presenterar dig själv på telefon, förbered dig väl inför intervjuer och så vidare. Arbetsgivare har så pass mycket erfarenhet att de lägger märke till om du ansträngt dig eller slarvat med dessa saker.

Svårt att få jobb? Vi guidar dig till arbetsmarknaden!

Känner du att du redan testat och försökt göra allt i din makt? Oroa dig inte – då finns Stöd och Matchning för dig. På Stöd och Matchning hos Montico får du en personlig handledare som hjälper dig med att få kontakt med företag, skriva CV, träna upp din intervjuteknik och mycket mer.

Montico utför Stöd och Matchning på uppdrag av Arbetsförmedlingen. Läs mer om hur tjänsten funkar och hur du anmäler dig här.

Mer inspiration

Skriva jobbannons

Skriva jobbannons

Det finns flera saker att tänka på när du ska skriva en jobbannons. Dels är det viktigt att den...