5 sätt att förbättra din LinkedIn profil

Idag är det nästan standard att rekryterare använder LinkedIn för att hitta kandidater till sina uppdrag. För att du ska synas för rekryterarna ger vi dig här ett par tips för en bättre LinkedIn-profil.
förbättradinlinkedinprofil

Användandet av LinkedIn i Sverige ökar för varje år som går och inom rekryteringsbranschen har plattformen fått en cementerad plats i många rekryteringsprocesser. Framförallt är det förutsättningarna för headhunting som är lockande för många rekryterare. Detta innebär såklart att det finns stora möjligheter att skylta med dina yrkeskunskaper och erfarenheter för attraktiva arbetsgivare om du lär dig att utnyttja LinkedIns potential.

1. Meddela att du är öppen för nya möjligheter

Det första du bör göra för att få rekryterarnas uppmärksamhet är att bocka i att du är öppen för nya möjligheter i dina inställningar. Det är nämligen vanligtvis den första saken rekryterarna filtrerar på när de söker efter kandidater och det är även en signal på att du är villig och redo att ta emot jobberbjudanden.

2. Uppdatera informationen om dig regelbundet

Gått en kurs på sistone? Skriv det i din profil – ju fler kompetenser du har desto attraktivare blir du för arbetsgivare. Dessutom blir du sökbar på fler nyckelord för rekryterare och därmed lättare att hitta i kompetensdjungeln.

3. Var så utförlig som möjligt

Stanna inte vid att bara nämna vilka utbildningar du har gått eller vilka jobb du har haft, beskriv även viktiga kurser, arbetsuppgifter och liknande. Återigen – ju mer information du skrivit ner på din profil desto synligare blir du i rekryterarnas sökningar.

4. Lägg till en profilbild

Förutom att det kan vara trevligt med en bild, blir du 14 gånger synligare med en profilbild enligt LinkedIn själva. Det finns med andra ord ingen anledning till att inte ha en profilbild på LinkedIn. Du behöver ingen proffsfotograf – fram med mobilkameran och be en kollega knäppa ett foto på dig!

5. Få rekommendationer och intyg

Se det som digitala referenser – när någon skriver gott om dig på din profil syns det för alla användare på LinkedIn, inklusive rekryterare. Då ökar såklart dina chanser att bli kontaktad eftersom det redan i första stadiet finns en form av bevis på din kompetens.

Mer inspiration

Ny som chef?

Ny som chef?

Att ta på sig ledarrollen kan vara både spännande och utvecklande. Men det är också en roll som kräver mycket ansvar och förmåga att hantera olika situationer på ett effektivt sätt. Här är några tips som kan hjälpa dig när du är ny som chef.

Hur blir man chef?

Hur blir man chef?

Att bli chef är ett mål för många, oavsett om man befinner sig i början av sin karriär eller har flera års erfarenhet. Men vad krävs egentligen för att bli chef? Här ger vi några tips på hur du kan ta steget till att bli chef.

Hitta personal – så attraherar du rätt kompetens

Hitta personal – så attraherar du rätt kompetens

Att hitta personal och attrahera rätt kompetens blir en allt tuffare uppgift när det råder brist på kompetens inom många yrkesområden och konkurrensen bland arbetsgivare är stor. Hur ska man då göra för att hitta personal? Vi listar några tips i denna artikel.

Skola om sig

Skola om sig

Funderar du på att skola om dig? Kanske känner du för att jobba med något annat eller ta ett nytt steg i din personliga utveckling? Här är några tips för dig som går i tankarna att börja plugga som vuxen.

Tre Montico-anställda skrattar ihop

Ett komplett matchningsföretag – hur kan vi hjälpa dig?

Montico är ett komplett matchningsföretag som erbjuder helhetslösningar till företag och privatpersoner inom rekrytering, bemanning, utbildning och matchningstjänster. 

Hur kan vi hjälpa dig? Klicka på knappen nedan för att kontakta oss!