förbättradinlinkedinprofil

Inspiration

5 sätt att förbättra din LinkedIn profil
Idag är det nästan standard att rekryterare använder LinkedIn för att hitta kandidater till sina uppdrag. För att du ska synas för rekryterarna ger vi dig här ett par tips för en bättre LinkedIn-profil.

Användandet av LinkedIn i Sverige ökar för varje år som går och inom rekryteringsbranschen har plattformen fått en cementerad plats i många rekryteringsprocesser. Framförallt är det förutsättningarna för headhunting som är lockande för många rekryterare. Detta innebär såklart att det finns stora möjligheter att skylta med dina yrkeskunskaper och erfarenheter för attraktiva arbetsgivare om du lär dig att utnyttja LinkedIns potential.

1. Meddela att du är öppen för nya möjligheter

Det första du bör göra för att få rekryterarnas uppmärksamhet är att bocka i att du är öppen för nya möjligheter i dina inställningar. Det är nämligen vanligtvis den första saken rekryterarna filtrerar på när de söker efter kandidater och det är även en signal på att du är villig och redo att ta emot jobberbjudanden.

2. Uppdatera informationen om dig regelbundet

Gått en kurs på sistone? Skriv det i din profil – ju fler kompetenser du har desto attraktivare blir du för arbetsgivare. Dessutom blir du sökbar på fler nyckelord för rekryterare och därmed lättare att hitta i kompetensdjungeln.

3. Var så utförlig som möjligt

Stanna inte vid att bara nämna vilka utbildningar du har gått eller vilka jobb du har haft, beskriv även viktiga kurser, arbetsuppgifter och liknande. Återigen – ju mer information du skrivit ner på din profil desto synligare blir du i rekryterarnas sökningar.

4. Lägg till en profilbild

Förutom att det kan vara trevligt med en bild, blir du 14 gånger synligare med en profilbild enligt LinkedIn själva. Det finns med andra ord ingen anledning till att inte ha en profilbild på LinkedIn. Du behöver ingen proffsfotograf – fram med mobilkameran och be en kollega knäppa ett foto på dig!

5. Få rekommendationer och intyg

Se det som digitala referenser – när någon skriver gott om dig på din profil syns det för alla användare på LinkedIn, inklusive rekryterare. Då ökar såklart dina chanser att bli kontaktad eftersom det redan i första stadiet finns en form av bevis på din kompetens.

Mer inspiration

Därför är det viktigt att göra objektiva rekryteringar

Därför är det viktigt att göra objektiva rekryteringar

Vi har hjälpt företag att rekrytera medarbetare i över 25 år och samlat på oss mycket erfarenhet som vi vill dela med oss av. Ett område handlar om objektiva rekryteringar. Vad innebär det och varför är det viktigt? Vi bad en av våra seniora rekryteringskonsulter Robert Landén, att berätta mer.

Tänk på det här när du rekryterar

Tänk på det här när du rekryterar

Att rekrytera nya medarbetare kan vara både tidskrävande och kostsamt om det blir fel. Vi vill därför bjuda på några tips som ökar chanserna till en lyckad rekrytering.

Öka era möjligheter att hitta rätt kandidater

Öka era möjligheter att hitta rätt kandidater

Problemet med kompetensbrist på arbetsmarknaden har pågått en längre tid nu och många företag upplever att det är svårt att hitta kandidater med rätt kompetens. Här delar vi med oss av några tips på vad du kan göra, både på kort och lång sikt, för att öka möjligheterna att hitta rätt kandidater.

Ett komplett matchningsföretag – hur kan vi hjälpa dig?

Montico är ett komplett matchningsföretag som erbjuder helhetslösningar till företag och privatpersoner inom rekrytering, bemanning, utbildning och matchningstjänster.

Hur kan vi hjälpa dig? Klicka på knappen nedan för att kontakta oss!