Hem / Utbildning / Nationell yrkesutbildning / Internationell svetsutbildning – IW

Internationell svetsutbildning – IW

Den här utbildningen är framtagen i samarbete med industriföretag för att täcka rådande kompetensbehov inom svets. Utbildning är kvalitetssäkrad av Svetskommissionen och det diplom du får efter utbildning och godkänt prov bevisar din kompetens för företag över hela världen.

Utbildningstyp:

Nationell yrkesutbildning på gymnasienivå inom Yrkeshögskolan

Ort:

Mjölby

Start:

16 september 2024

Längd:

41 veckor

Syfte och mål för IW-utbildningen

Mål och innehåll i kurserna följer riktlinjerna för de högt ställda kraven från branschorganisationerna Skärteknikcentrum, Svetskommissionen, Svensk Industrivalidering och International Institute of Welding.

Eftersom de teoretiska delarna i utbildningen syftar till att ge dig kunskap och förståelse för de praktiska momenten är det av stor vikt att utbildningen har ett teoretiskt djup och vilar på en vetenskaplig grund.

Kurserna baseras därför på relevant forskning och där man sätter faktakunskaper i ett större sammanhang.

Kurser i utbildningen

  • Industriteknik grund, inriktning sammanfogningsteknik – 70p
  • IW kälsvets 1 och kälsvets 2 – 45p
  • IW stumsvets 1 och stumsvets 2 – 45p
  • IW rörsvets 1 och rörsvets 2 – 15p
  • Lärande i arbete (LIA) – 30p

Framtidsutsikter

Just nu är det stor brist på utbildade svetsare. Du som genomgår en utbildning till internationell svetsare får den kompetens som industriföretag ställer globalt, både idag och i framtiden. Därmed är framtidsutsikterna för utbildade svetsare mycket goda.

Behörighetskrav

För att bli antagen till utbildningen krävs behörighet till nationell yrkesutbildning. Du behöver ha godkända betyg från grundskolan eller motsvarande utbildning, alternativt på annat sätt visat att du har förutsättningar att klara utbildningen, exempelvis genom praktisk erfarenhet.

Om Nationell yrkesutbildning

Regeringen har inlett ett pilotprojekt för en ny form av gymnasial yrkesutbildning för vuxna, kallad Nationell yrkesutbildning (NY), som ger de studerande en snabb väg till jobb inom efterfrågade yrken. Montico erbjuder en utbildning till Internationell svetsare inom projektets ram.

Frågor om utbildningen?

Kontakta Vivica Ekedal för mer information:

Telefon:

0140-59 90 28

Välkommen på informationsträff

Onsdagen den 19 juni kl 15:00 bjuder vi in till informationsträff om utbildningen där du får besöka våra utbildningslokaler och möjlighet att ställa frågor.

Anmäl dig genom formuläret nedan.

Så här ansöker du till utbildningen

Klicka på knappen nedan för att komma igång med din ansökan.

Ansökan görs senast 11 augusti 2024.