Ett givande samarbete för alla parter

Willys i Olofström har i flera år samarbetat med Montico som coachar arbetssökande så att de ska få rätt förutsättningar för att kunna jobba på Willys. Samarbetet underlättar för Willys att hitta personal och ger samtidigt arbetssökande en möjlighet att komma ut i arbetslivet.

Handledare Raili och butikschef Felicia.

Genom tjänsten Rusta och matcha coachar Montico arbetssökande som behöver stöd på vägen till jobb och studier. Som en del av detta har Montico en kontinuerlig kontakt med företag på orten för att diskutera möjligheter till samarbete genom praktik och jobb och presentera kandidater. Livsmedelsbutiken Willys i Olofström har samarbetat med Montico i flera år.

{

Vi har varit väldigt nöjda med kandidaterna som vi har tagit in från Montico. Det är ett smidigt sätt för oss att hitta personal.

Willys logga.

 Det känns tryggt och proffsigt att samarbeta med Montico. De har hela tiden koll på vilka personalbehov vi har och förstår vår kravprofil. Vi har varit väldigt nöjda med kandidaterna som vi har tagit in från Montico. Det är ett smidigt sätt för oss att hitta personal, säger butikschefen Felicia Brantin.

Det Montico gör är att utifrån Willys behov se vilka av deltagarna på Rusta och matcha som skulle kunna vara lämpliga.

 Har man bara rätt inställning kan vi coacha dem och förbereda inför presentationen till Willys. Ofta börjar det med praktik där de får lära sig mer och att det sedan övergår till anställning där de blir duktiga och engagerade medarbetare på Willys, säger Raili Svensson som är handledare på Monticos Rusta och matcha i Olofström.

Willys vill att sina medarbetare ska spegla samhället och precis som att deras kunder har olika bakgrund och ursprung, så har medarbetarna också det.

 Vi tror fast på att en bra blandning av kompetenser och perspektiv ger ett bättre resultat och genom Montico får vi det. De tidigare Montico-kandidaterna som i dag är anställda hos oss är måna om att hjälpa våra nya praktikanter att få en bra introduktion och det är väldigt givande för alla parter, säger Felicia.

Läs mer om Willys på www.willys.se.

Vi har även hjälpt

Monticos teamledarutbildning stärkte Raija i sin ledarroll

Monticos teamledarutbildning stärkte Raija i sin ledarroll

Raija Jacobson hade jobbat som After Sales & Service Manager på ITAB Sweden i ett halvår när hon gick utbildningen. ”Jag fick hjälp med nycklar och verktyg hur man ska tänka i det dagliga jobbet, bland annat kring planering, prioritering och konflikthantering.”