Zahra och Davood vid en CNC-maskin

Referenser | Utbildning

Resan till jobb var kortare än vad Zahra och Davood trodde
Zahra och Davood läste på Monticos yrkesinriktade SFI, kom ut på praktik, blev inhyrda genom Monticos bemanning till ProfilGruppen där de nu fått tillsvidareanställning.

Hur kom det sig att ni började läsa på Montico?

– Vi skulle läsa SFI, svenska för invandrare, och när vi fick veta att Montico erbjuder Industriutbildning i kombination med SFI blev vi väldigt intresserade. Det var en fantastisk möjlighet för oss att komma ut på arbetsmarknaden. Vi gjorde ett studiebesök på deras skola i Växjö och visste direkt att det var rätt utbildning för oss.

Vad tyckte ni om utbildningen?

– SFI var jättebra, vi hade mycket engagerade lärare som stöttade oss och utvecklingen i svenska var bra. Likaså blandningen av teori och praktik i yrkesutbildningen. Det var en bra utbildningsform för oss och vi fick känna på yrket på riktigt.

Och nu har ni fått jobb på ProfilGruppen där ni praktiserade?

– Ja, idag arbetar vi på ProfilGruppen med montering och att köra CNC-maskiner. Vi tycker jobbet är jättekul och vi får verkligen använda de kunskaper vi har lärt oss på Montico och yrkesutbildningen.

Hur upplevde ni kontakten med Montico?

– I början tänkte vi att det var en lång resa till arbete för oss, men när vi började på yrkesutbildningen insåg vi att det här var på riktigt! Vi fick kontakter bland lärare och bemanning som hjälpte oss på vår resa hela vägen. Det var fantastiskt att kunna få det stödet och hjälpen vi fick. Vi kan bara säga att vi är supernöjda!

Utbildningar som leder till jobb

Det råder stor kompetensbrist inom många branscher på dagens arbetsmarknad. Våra yrkesutbildningar är utformade efter arbetsmarknadens behov. Därför kan du vara säker på att du hos Montico hittar utbildningar som leder till jobb.

Klicka på knappen nedan för att se vårt utbildningsutbud.