Beatrice står i svetsverkstad hållandes en svetshjälm.

Referenser | Utbildning

Beatrice ville göra något nytt: ”Det är ett roligt yrke”
Efter jobb på skönhetssalong och i hemtjänst kan steget till svets tyckas vara ganska långt. Men Beatrice ville göra något annat och hoppade på Monticos svetsutbildning.

Från skönhet och sjukvård till svets, hur gick det egentligen till?

– Ja, det kan man undra. Jag har alltid gillat skönhet men aldrig varit rädd för att bli skitig. Jag har jobbat på industri innan. Sedan har jag haft ett eget företag där jag hyrde en stol på en skönhetssalong och jag har även jobbat inom hemtjänsten i Lammhult. Men jag ville göra något annat, kanske utbilda mig. Jag funderade mycket på vad jag skulle jobba med. Jag hade provat att svetsa någon gång innan och tyckte det var kul, så jag tänkte, varför inte gå en utbildning. En kompis tipsade om Monticos svetsutbildning som hon hade gått, så då bestämde jag mig för den.

Vad tyckte du om utbildningen?

– Utbildningen var väldigt rolig faktiskt. Det var fantastiska lärare. Det var aldrig några problem och man fick alltid svar på sina frågor. Samtidigt som jag gick utbildningen hade jag bra kontakt med Emily och Gina på Montico-kontoret, det kändes tryggt. Jag gick sju månader i skolan och sedan fick jag jobb direkt. Först hyrdes jag ut till Gehab i Alvesta och efter ett par månader blev jag fast anställd. Det är väldigt lätt att få jobb som svetsare, så man behöver inte oroa sig för att inte få jobb.

Hur trivs du inom industrin och som svetsare?

– Det är jätteroligt, särskilt nu när jag kan det ordentligt. Det jobbet jag fått är så himla bra, jag har verkligen haft tur. Alla är så himla snälla och hjälpsamma om det skulle vara något. Jag gillar det här med montering, att det är lite pilligt och grovjobb på samma gång. Jag svetsar allt möjligt, både små och stora detaljer. Det är roligt att man inte gör samma sak hela tiden utan att det är så varierat. Det är ett roligt yrke och jag har aldrig ångrat mig.

Utbildningar som leder till jobb

Det råder stor kompetensbrist inom många branscher på dagens arbetsmarknad. Våra yrkesutbildningar är utformade efter arbetsmarknadens behov. Därför kan du vara säker på att du hos Montico hittar utbildningar som leder till jobb.

Klicka på knappen nedan för att se vårt utbildningsutbud.