Svetsutbildning (IW-utbildning)

Utbildningen ger dig den kompetens du behöver för att kunna jobba som svetsare. Du lär dig att svetsa samman olika typer av material med olika svetsmetoder. Som utbildad svetsare har du breda arbetsmöjligheter inom många olika branscher.

Utbildningstyp

Arbetsmarknadsutbildning (Arbetsförmedlingen)

Utbildningsorter

Ljungby, Mjölby, Nyköping, Olofström, Vimmerby eller Västervik

Utbildningsstart

Löpande starter

Stora möjligheter att få jobb

Svetsutbildningen är anpassad efter de behov som finns bland företag inom industrin. Idag är det stor efterfrågan på svetsare och framtidsutsikterna är goda. Utbildningen ger dig därför stora möjligheter till jobb.

Utbildningens innehåll

Utbildningen är uppdelad i olika moduler, en för varje svetsmetod, som innehåller både teoretisk undervisning och praktiska övningar. Det ingår också en modul med arbetsplatsförlagt lärande på ett företag. Du får lära dig att svetsa med olika metoder samt får kunskap om material, ritningsläsning och säkerhetsföreskrifter.

Vi anpassar upplägget till dig

Innan du börjar utbildningen går vi tillsammans igenom vad du har för kunskaper och erfarenheter av svetsning sedan tidigare. Utifrån det tar vi fram ett upplägg för just dig, vilken nivå du kan börja på och vilka moduler du ska gå. När du har gått klart utbildningen får du ett svetsarprövningsintyg och ett IW-diplom (International Welder) som intygar din kompetens.

Vem kan gå utbildningen?

För att gå den här utbildningen behöver du vara arbetssökande och inskriven på Arbetsförmedlingen.

I övrigt krävs inga förkunskaper.

Frågor om utbildningen?

Kontakta oss så kan vi hjälpa dig vidare.

Telefon

010-265 95 00

Intresserad av utbildningen? Kom gärna på studiebesök!

Det är en bra idé att komma till oss på studiebesök innan du bestämmer dig. Då får du träffa lärarna, titta runt på skolan och bilda dig en uppfattning om utbildningen och industribranschen kan vara något för dig. Vi har öppet för studiebesök varje vecka.

Välj ort nedan för mer information på Arbetsförmedlingens hemsida. Där hittar du aktuella tider och anmäler dig för ett besök hos oss.

Ljungby

Utbildningsplats:
Viaduktgatan 8,
341 32 Ljungby

Mjölby

Utbildningsplats:
Industrigatan 6,
595 41 Mjölby

Nyköping

Utbildningsplats:
Eskilstunavägen 7,
611 56 Nyköping

Olofström

Utbildningsplats:
Vällaregatan 30,
293 38 Olofström

Vimmerby

Utbildningsplats:
Södra Industrigatan 12,
598 40 Vimmerby

Västervik

Utbildningsplats:
Lucernavägen 5,
593 50 Västervik