Hem / Utbildning / Vuxenutbildning / VVS-montör

VVS-montör

Utbildningen till VVS-montör passar dig som vill arbeta både med händerna och hjärnan. Du blir en teknisk problemlösare som ser till att fastighetens värme, vatten och avlopp fungerar.

Utbildningstyp:

Kommunal vuxenutbildning (komvux)

Utbildningsort:

Växjö

Utbildningstakt:

Individuellt

Utbildningsstart:

Löpande

Att jobba som VVS-montör

En VVS-montör arbetar med installation, service och underhåll av rör och annan utrustning för värme, vatten och sanitet i alla typer av fastigheter. VVS-montör kallades tidigare för rörmokare eller rörläggare.

VVS-montör är ett traditionellt yrke som förnyats med ny teknik för datorstyrda värme- och kylanläggningar. Förutom att kunna behärska den nya tekniken måste en VVS-montör kunna läsa ritningar och tänka kreativt för att hitta de bästa lösningarna. Och givetvis även vara händig nog att utföra dem.

Om utbildningen

På den här utbildningen får du en egen utbildningsplan som tar hänsyn till dina förkunskaper, mål och eventuella specialbehov. Utbildningens längd kan därför variera men ligger på cirka 50 veckor, varav 6-8 veckor är arbetsplatsförlagt lärande, APL.

Exempel på kurser som ingår i utbildningen är praktisk ellära, värmelära, verktygs- och materialhantering samt VVS svets och lödning. Efter de gemensamma kurserna i utbildningen kan du välja att fördjupa dig inom VVS, entreprenadteknik, sanitetsteknik och värmeteknik.

Denna utbildning är en kommunal vuxenutbildning (komvux). Den är kostnadsfri och CSN-berättigad, vilket innebär att du har rätt till studiemedel under tiden du studerar.

Efter avklarad utbildning

Som utbildad VVS-montör är du eftertraktad på arbetsmarknaden och kan jobba inom många olika områden, t ex installation av värmepumpar, solvärme, varmvattenberedare, radiatorer och sanitet (toalettstolar, badkar och handfat).

Förkunskaper

För att kunna gå denna utbildning behöver du grundläggande nivå i svenska/svenska som andraspråk samt grundläggande kunskaper i matematik.

Frågor om utbildningen?

Kontakta oss så kan vi hjälpa dig vidare.

Telefon:

010-265 95 00

Så här ansöker du till utbildningen

Du ansöker till utbildningen genom studie- och yrkesvägledningen hos din hemkommun.

Klicka på någon av rutorna nedan för att komma vidare med din ansökan.

Växjö kommun

Utbildningsplats:
Kvarnvägen 10 Hus F,
352 41 Växjö.

Studiebesök:
Tisdagar kl 10.00 & torsdagar kl 13.00

Blekinge

Folkbokförd i Blekinge? Då kan du gå denna utbildning i Växjö eller Olofström.
Ansökan görs via Karlshamns kommun.

Skicka en intresseanmälan

Är du intresserad av utbildningen och vill veta mer så kan du skicka en intresseanmälan genom formuläret nedan. Vi återkommer så snart som möjligt.