Två elever på CNC-utbildningen står i verkstadsmiljö och kollar på en ritning.

Hem / Utbildning / Vuxenutbildning / Verkstad och CNC-teknik

Verkstad och CNC-teknik

Behovet av duktiga industriarbetare är stort och med vår vuxenutbildning inom verkstad och CNC får du rätt förutsättningar till många olika sorters jobb inom industrin.

Att jobba inom industrin

Möjligheterna inom industrin är många. Det finns gott om arbeten, allt från enklare arbetsuppgifter till mer avancerade och högteknologiska arbeten. Du kan arbeta både på små och stora företag i många olika branscher. Gemensamt för industrijobb är att det oftast är väldigt omväxlande och rörligt.

Om utbildningen

Utbildningen läggs upp utifrån varje elev med yrkeskurser som ingår i motsvarande nationella program i gymnasieskolan. Du får bland annat lära dig om industritekniska processer, materialkunskap och produktionsutrustning. Kort sagt, du får kunskap om allt som behövs för att jobba inom verkstadsindustri och med CNC-maskiner.

Utbildningens längd är cirka 45 veckor men kan variera beroende på dina förkunskaper och studietakt. Du får alltså ett eget upplägg som tar hänsyn till vad du kan sedan tidigare, dina önskemål, mål och behov. Arbetsplatsförlagt lärande, APL, ingår också i utbildningstiden.

Den här utbildningen är en kommunal vuxenutbildning (komvux). Det innebär att utbildningen är kostnadsfri och CSN-berättigad, vilket betyder att du har rätt till studiemedel under tiden du studerar.

Efter avklarad utbildning

Behovet av arbetskraft inom industrin är mycket stort och det finns många olika yrken att välja på. Det innebär att dina möjligheter att få jobb efter utbildningen är mycket goda.

Efter den här utbildningen kan du arbeta bland annat som verkstadsmekaniker, CNC-tekniker, maskinoperatör, konstruktör, montör, reparatör och kontrollant.

Förkunskaper

Du behöver ha kunskaper i svenska motsvarande grundskolenivå eller pågående studier inom motsvarande för att kunna gå denna utbildning.

För dig som är intresserad av utbildningen i Växjö kan denna utbildning kombineras med SFI.

Utbildningsinformation

Utbildningstyp

Kommunal vuxenutbildning (komvux)

Studieort

Mjölby, Olofström, Växjö

}

Studiefart

Individuellt

Utbildningsstart

Löpande

Så här ansöker du till utbildningen

Du ansöker till utbildningen genom studie- och yrkesvägledningen hos din hemkommun. Klicka på en av rutorna nedan för att komma vidare med din ansökan.

Tranås kommun

Utbildningsplats:
Industrigatan 6,
595 41 Mjölby

Växjö kommun

Utbildningsplats:
Kvarnvägen 10 Hus F,
352 41 Växjö

Motala kommun

Utbildningsplats:
Industrigatan 6,
595 41 Mjölby

Blekinge

Folkbokförd i Blekinge? Då kan du gå denna utbildning i Växjö eller Olofström. Ansökan görs via Karlshamns kommun.

Har du några funderingar?

Fyll i formuläret så återkommer vi så snart som möjligt.