Undersköterska blickar ut genom ett fönster i sjukhusmiljö.

Hem / Utbildning / Vuxenutbildning / Undersköterska

Undersköterska

Att läsa till undersköterska passar dig som snabbt vill komma ut i jobb och få ett meningsfullt arbete där du hjälper och tar hand om andra människor.

Att jobba som undersköterska

Som undersköterska jobbar du nära människor som av olika anledningar är i behov av vård, omsorg, stöd eller service och medicinska insatser. Arbetsuppgifterna varierar beroende på var du jobbar; inom hemtjänsten, särskilda boenden för äldre, på sjukhusens vårdavdelningar, på vårdcentraler, inom den psykiatriska vården eller akutsjukvården.

Om utbildningen

Vår utbildning ger dig de kunskaper som krävs för att kunna arbeta som undersköterska. Du får bland annat lära dig om behov, rättigheter, hälso- och sjukvård samt omvårdnad och omsorg. Efter de gemensamma kurserna i utbildningen kan du välja att fördjupa dig inom funktionsvariation, äldreomsorg eller psykiatri.

Utbildningens längd är cirka 45 veckor men kan variera beroende på dina förkunskaper och studietakt. En viktig del av utbildningen är arbetsplatsförlagt lärande, APL, på totalt 15 veckor. Detta ger dig en ökad kompetens och inblick i yrkesområdet.

Detta är en kommunal vuxenutbildning (komvux) vilket innebär att den är kostnadsfri och CSN-berättigad.

Förkunskaper

För att gå undersköterskeutbildningen behöver du ha godkänt betyg i svenska grund.

Efter avklarad utbildning

Det finns idag ett stort behov av personal inom vård och omsorg så det finns väldigt goda chanser att få jobb efter utbildningen.

Utbildningsinformation

Utbildningstyp

Kommunal vuxenutbildning (komvux)

Studieort

Växjö

}

Studiefart

Individuellt

Utbildningsstart

Löpande

Omställningsstudiestöd 

Nu har du som söker utbildning möjlighet att ta del av omställningsstudiestöd för att stärka din framtida ställning på arbetsmarknaden. Det är ett ekonomiskt stöd för dig som vill vidga din kompetens, antingen genom att fördjupa dig inom ditt nuvarande område eller genom att hitta en ny yrkesbana. 

Läs mer om omställningsstudiestödet här

Så här ansöker du till utbildningen

Du ansöker till utbildningen genom studie- och yrkesvägledningen hos din hemkommun. Klicka på en av rutorna nedan för att komma vidare med din ansökan.

Växjö kommun

Utbildningsplats:
Kvarnvägen 10 Hus F,
352 41 Växjö

Har du några funderingar?

Fyll i formuläret så återkommer vi så snart som möjligt.