Hem / Utbildning / Vuxenutbildning / Undersköterska

Undersköterska

Att läsa till undersköterska passar dig som snabbt vill komma ut i jobb och få ett meningsfullt arbete där du hjälper och tar hand om andra människor.

Utbildningstyp:

Kommunal vuxenutbildning (komvux)

Utbildningsort:

Växjö

Utbildningstakt:

Individuellt

Utbildningsstart:

Löpande

Att jobba som undersköterska

Som undersköterska jobbar du nära människor som av olika anledningar är i behov av vård, omsorg, stöd eller service och medicinska insatser. Arbetsuppgifterna varierar beroende på var du jobbar; inom hemtjänsten, särskilda boenden för äldre, på sjukhusens vårdavdelningar, på vårdcentraler, inom den psykiatriska vården eller akutsjukvården.

Om utbildningen

Vår utbildning ger dig de kunskaper som krävs för att kunna arbeta som undersköterska. Du får bland annat lära dig om behov, rättigheter, hälso- och sjukvård samt omvårdnad och omsorg. Efter de gemensamma kurserna i utbildningen kan du välja att fördjupa dig inom funktionsvariation, äldreomsorg eller psykiatri.

Utbildningens längd är cirka 45 veckor men kan variera beroende på dina förkunskaper och studietakt. En viktig del av utbildningen är arbetsplatsförlagt lärande, APL, på totalt 15 veckor. Detta ger dig en ökad kompetens och inblick i yrkesområdet.

Detta är en kommunal vuxenutbildning (komvux) vilket innebär att den är kostnadsfri och CSN-berättigad.

Förkunskaper

För att gå undersköterskeutbildningen behöver du ha godkänt betyg i svenska grund.

Efter avklarad utbildning

Det finns idag ett stort behov av personal inom vård och omsorg så det finns väldigt goda chanser att få jobb efter utbildningen.

Frågor om utbildningen?

Kontakta oss så kan vi hjälpa dig vidare.

Telefon:

010-265 95 00

Så här ansöker du till utbildningen

Du ansöker till utbildningen genom studie- och yrkesvägledningen hos din hemkommun.

Växjö kommun

Utbildningsplats:
Kvarnvägen 10 Hus F,
352 41 Växjö.

Studiebesök:
Tisdagar kl 10.00 & torsdagar kl 13.00

Skicka en intresseanmälan

Är du intresserad av utbildningen och vill veta mer så kan du skicka en intresseanmälan genom formuläret nedan. Vi återkommer så snart som möjligt.