Hem / Utbildning / Vuxenutbildning / Underhållsmekaniker

Underhållsmekaniker

Idag är det svårt att få tag på utbildade underhållsmekaniker trots att behovet är stort, vilket medför goda jobbmöjligheter för dig som väljer denna utbildning.

Utbildningstyp:

Kommunal vuxenutbildning (komvux)

Utbildningsort:

Växjö

Utbildningstakt:

Individuellt

Utbildningsstart:

Löpande

Att jobba som underhållsmekaniker

En underhållsmekaniker eller underhållstekniker som det också kallas, jobbar med att sköta förebyggande underhåll på maskiner och utrustning för att minska risken för driftstopp och att lösa fel och maskinhaverier som kan uppstå.

Om utbildningen

I utbildningen till underhållsmekaniker får du lära dig mycket om förebyggande och avhjälpande underhåll av maskiner och mekanisk utrustning inom industriproduktion. Du får en bred kunskap inom hydraulik, pneumatik, elteknik, mekatronik samt lager och smörjteknik.

Utbildningen är cirka 50 veckor men längden kan variera beroende på dina förkunskaper och studietakt. Arbetsplatsförlagt lärande, APL, ingår också i utbildningstiden på cirka 8-10 veckor.

Detta är en kommunal vuxenutbildning (komvux) vilket innebär att den är kostnadsfri och CSN-berättigad.

Förkunskaper

För att kunna gå denna utbildning behöver du godkända betyg i svenska/svenska som andraspråk. Du kan också läsa den efter att du är klar med SFI eller kombinera med SFI kurs C.

Efter avklarad utbildning

Som utbildad underhållsmekaniker har du goda chanser att få jobb på till exempel en tillverkningsindustri eller en kommunal värmeanläggning. Du kan även arbeta som servicemontör, processtekniker eller som arbetsledare inom underhåll.

Frågor om utbildningen?

Kontakta oss så kan vi hjälpa dig vidare.

Telefon:

010-265 95 00

Så här ansöker du till utbildningen

Du ansöker till utbildningen genom studie- och yrkesvägledningen hos din hemkommun.

Växjö kommun

Utbildningsplats:
Kvarnvägen 10 Hus F,
352 41 Växjö.

Studiebesök:
Tisdagar kl 10.00 & torsdagar kl 13.00

Skicka en intresseanmälan

Är du intresserad av utbildningen och vill veta mer så kan du skicka en intresseanmälan genom formuläret nedan. Vi återkommer så snart som möjligt.