detlokalavdnätverket

Svenska som andraspråk

Förutom att läsa svenska som andra språk grund (SAS grund) kan du även läsa SAS grund riktat mot ett yrke du vill jobba med. Du kan alltså läsa SAS grund och en yrkesutbildning på samma gång.  Det går också att kombinera med en praktik.

Hur lång är kursen?

Allt från 4 månader till 1,5 år. Allt är upp till dig som läser. Du läser i egen studietakt, så det är svårt att säga hur lång tid det tar för just dig. När du börjar kursen gör vi upp en plan tillsammans och under utbildningens gång har vi återkommande uppföljningar för att säkerställa att du når dina mål.

Kontakta oss

info@montico.se

0200-76 70 00

Utbildningsinformation

Kursen ger elever med annat modersmål än svenska en möjlighet att utveckla sin förmåga att kommunicera på svenska. Ett rikt språk ger ökade förutsättningar för att utveckla ny kunskap, studera vidare och ta aktiv del i samhälls- och arbetslivet. Det är också genom språket som vi uttrycker vår personlighet och samspelar med andra människor i olika situationer. Kursen bidrar till att eleverna stärker sin flerspråkiga identitet och utvecklar tillit till sin egen språkförmåga.

Hur ansöker man till utbildningen?

Kom till vårt öppet hus på torsdagar 14.00 – 16.00 på Kungsgatan 1B i Växjö eller kontakta oss på Tel. 0200-76 70 00 eller info@montico.se.

Du kan även göra en intresseanmälan genom att fylla i dina uppgifter i formuläret nedan så kontaktar vi dig inom kort.

Skicka en intresseanmälan