Hem / Utbildning / Vuxenutbildning / Svenska som andraspråk

Svenska som andraspråk

Svenska som andraspråk är en kurs för dig som har ett annat modersmål än svenska och vill bli bättre på att prata, skriva, läsa och förstå svenska.

Utbildningstyp:

Kommunal vuxenutbildning (komvux)

Utbildningsort:

Växjö

Utbildningstakt:

Individuellt

Utbildningsstart:

Löpande

Att lära sig ett nytt språk

Många som bor i Sverige och har ett annat modersmål än svenska, upplever att det kan vara svårt att vara en aktiv del i samhället och arbetslivet när man inte kan språket så bra. Det kan också vara svårt att visa sin personlighet och samspela med andra människor i olika situationer.

Om kursen

Kursen hjälper dig att bli bättre på att prata, skriva, läsa och förstå svenska. Du får träna på muntlig och skriftlig kommunikation som behövs i samhället och arbetslivet samt för att kunna studera vidare.

  • Du blir bättre på att tala och skriva svenska.
  • Du blir bättre på att läsa och förstå svenska.
  • Du får ett större ordförråd.
  • Du lär dig hur det svenska språket är uppbyggt.

Svenska som andraspråk går också att läsa inriktat mot ett särskilt yrke som du vill jobba med. Kursen ger dig då kunskaper om de ord och uttryck som är vanliga i det yrket. Du kan också kombinera kursen med praktik på en arbetsplats.

Hur lång är kursen?

Kursens längd kan variera mellan 4 månader och 1,5 år. Alla läser nämligen i sin egen takt och efter sin egen förmåga. När du börjar gör vi upp en plan tillsammans och under utbildningens gång stämmer vi av med dig hur det går.

Studiemedel

Svenska som andraspråk är en kommunal vuxenutbildning (komvux). Det innebär att utbildningen inte kostar något och att du kan ansöka om studiemedel från CSN.

Frågor om utbildningen?

Kontakta oss så kan vi hjälpa dig vidare.

Telefon:

010-265 95 00

Så här ansöker du till utbildningen

Du ansöker till utbildningen genom studie- och yrkesvägledningen hos din hemkommun.

Växjö kommun

Utbildningsplats:
Kvarnvägen 10 Hus F,
352 41 Växjö.

Studiebesök:
Tisdagar kl 10.00 & torsdagar 13.00

Skicka en intresseanmälan

Är du intresserad av utbildningen och vill veta mer så kan du skicka en intresseanmälan genom formuläret nedan. Vi återkommer så snart som möjligt.