En elev pratar med en annan elev på svenskalektion.

Hem / Utbildning / Vuxenutbildning / Svenska som andraspråk

Svenska som andraspråk

Kursen ger elever med annat modersmål än svenska en möjlighet att utveckla sin förmåga att kommunicera på svenska.

Ett rikt språk ger ökade förutsättningar för att utveckla ny kunskap, studera vidare och ta aktiv del i samhälls- och arbetslivet. Det är också genom språket som vi uttrycker vår personlighet och samspelar med andra människor i olika situationer. Kursen bidrar till att eleverna stärker sin flerspråkiga identitet och utvecklar tillit till sin egen språkförmåga.

Förutom att läsa svenska som andra språk grund (SAS grund) kan du även läsa SAS grund riktat mot ett yrke du vill jobba med. Du kan alltså läsa SAS grund och en yrkesutbildning på samma gång. Det går också att kombinera med en praktik.

Hur lång är kursen?

Allt från 4 månader till 1,5 år. Allt är upp till dig som läser. Du läser i egen studietakt, så det är svårt att säga hur lång tid det tar för just dig. När du börjar kursen gör vi upp en plan tillsammans och under utbildningens gång har vi återkommande uppföljningar för att säkerställa att du når dina mål.

Utbildningsinformation

Utbildningstyp

Kommunal vuxenutbildning (komvux)

Studieort

Växjö

}

Studiefart

Individuellt

Utbildningsstart

Löpande

Kontakta oss

Vill du veta mer om utbildningen eller få hjälp med ansökan så är du varmt välkommen att kontakta oss.

Skicka intresseanmälan eller ansök via kommunen

Du ansöker till utbildningen via kommunens hemsida. Du kan även göra en intresseanmälan genom att fylla i dina uppgifter i formuläret nedan så hjälper vi dig med ansökan.

Skicka intresseanmälan

    Ansök via din hemkommun