Kvinnlig montör i verkstadsmiljö.

Hem / Utbildning / Vuxenutbildning / Monteringsutbildning i samarbete med Volvo CE i Braås

Utbildning för kvinnor som vill bli montörer – i samarbete med Volvo CE i Braås

Svensk industri är i stort behov av ökad jämställdhet. Tillsammans med Volvo Construction Equipment i Braås startar vi därför nu en monteringsutbildning som riktar sig till kvinnor.

Utbildningsort

Växjö

Utbildningslängd

6-8 månader

Ansökan

Ansökan är stängd för tillfället.

Om utbildningen

I samarbete med Volvo CE i Braås har vi på Montico nu tagit fram en monteringsutbildning som riktar sig till kvinnor och är anpassad till Volvo CE’s aktuella behov av montörer av dumprar.

Utbildningen förbereder dig för arbete som montör på Volvo CE direkt efter studierna. Du kommer bland annat att få kunskap om säkerhet på arbetsplatsen, ergonomi och lära dig om olika typer av utrustning som ingår i yrket. Under utbildningen kommer du även ha APL (arbetsplatsförlagt lärande) på Volvo CE, där du får testa på yrket som montör i verkligheten.

Sammanlagt beräknas utbildningen ta cirka 6–8 månader att genomföra.

Utbildningen är kostnadsfri. Kurslitteraturen är huvudsakligen digital, men litteratur som du behåller efter dina studier står du för själv. Utbildningen är studiemedelsberättigad och du ansöker själv om studiemedel från CSN.

Efter utbildningen

Behovet av duktiga montörer inom tillverkningsindustrin i Sverige är hög. Särskilt kvinnliga montörer är efterfrågade i svensk industris strävan efter ökad jämställdhet. Det innebär att dina möjligheter till varaktigt arbete i branschen efter avslutad utbildning, och med godkända betyg, är mycket goda.

Volvo logga.

Den här utbildningen bedriver Montico i samarbete med Volvo Construction Equipment i Braås.

Har du frågor om utbildningen?

Om du har några funderingar kring utbildningen är du välkommen att kontakta Marcus Sjöqvist på Montico på 0470-78 81 82 eller marcus.sjoqvist@montico.se.