Kvinnlig montör i verkstadsmiljö.

Hem / Utbildning / Vuxenutbildning / Monteringsutbildning i samarbete med Volvo CE i Braås

Rekryteringsträff för kvinnor som vill bli montörer – i samarbete med Volvo CE i Braås

Svensk industri är i stort behov av ökad jämställdhet. Tillsammans med Volvo Construction Equipment i Braås startar vi därför nu en monteringsutbildning som riktar sig till kvinnor. Välkommen på rekryteringsträff för mingel och mer information om utbildningen.

Var?

Hos Montico i Växjö på Kvarnvägen 10, hus F.

När?

9 februari kl 15.00.

Anmälan

Du anmäler dig till rekryteringsträffen genom att kontakta Marcus Sjöqvist på Montico på 0470-78 81 82 eller marcus.sjoqvist@montico.se

Om utbildningen

I samarbete med Volvo CE i Braås har vi på Montico nu tagit fram en monteringsutbildning som riktar sig till kvinnor och är anpassad till Volvo CE’s aktuella behov av montörer av dumprar.

Utbildningen förbereder dig för arbete som montör på Volvo CE direkt efter studierna. Du kommer bland annat att få kunskap om säkerhet på arbetsplatsen, ergonomi och lära dig om olika typer av utrustning som ingår i yrket. Under utbildningen kommer du även ha APL (arbetsplatsförlagt lärande/praktik) på Volvo CE, där du får testa på yrket som montör i verkligheten.

Sammanlagt beräknas utbildningen ta cirka 6–8 månader att genomföra.

Utbildningen är kostnadsfri. Kurslitteraturen är huvudsakligen digital, men litteratur som du behåller efter dina studier står du för själv. Utbildningen är studiemedelsberättigad och du ansöker själv om studiemedel från CSN.

Efter utbildningen

Behovet av duktiga montörer inom tillverkningsindustrin i Sverige är hög. Särskilt kvinnliga montörer är efterfrågade i svensk industris strävan efter ökad jämställdhet. Det innebär att dina möjligheter till varaktigt arbete i branschen efter avslutad utbildning, och med godkända betyg, är mycket goda.

Välkommen på rekryteringsträff

Nu bjuder vi in till en rekryteringsträff på vår skola i Växjö där du får mer information om utbildningens kursinnehåll och upplägg. Då får du även möjlighet att ställa frågor om utbildningen och hur det är att jobba på Volvo CE i Braås.

Rekryteringsträffen är den 9 februari klockan 15:00 hos Montico i Växjö på Kvarnvägen 10, hus F.

Volvo logga.

Den här utbildningen bedriver Montico i samarbete med Volvo Construction Equipment i Braås.

Har du frågor om utbildningen?

Om du har några funderingar kring utbildningen är du välkommen att kontakta Marcus Sjöqvist på Montico på 0470-78 81 82 eller marcus.sjoqvist@montico.se.

Så här anmäler du dig till rekryteringsträffen

För att anmäla dig till rekryteringsträffen var vänlig kontakta Marcus Sjöqvist på telefonnummer 0470-78 81 82 eller maila din anmälan till marcus.sjoqvist@montico.se.

Notera att du måste anmäla dig till Marcus Sjöqvist på Montico, annars kommer du inte in på området.

Kontakt

Marcus Sjöqvist

Affärsutvecklare vuxenutbildning

« Bakåt


Inga tillgängliga datum för den valda kursen