Hem / Utbildning / Vuxenutbildning /
Fastighetstekniker
För en praktisk problemlösare som gillar att ha kontakt med människor kan fastighetstekniker vara ett passande jobb. Fastighetstekniker arbetar med drift, skötsel och underhåll av tekniska system i olika typer av fastigheter.
Att jobba som fastighetstekniker
I jobbet som fastighetstekniker ser du till att de tekniska systemen som finns i fastigheter fungerar som de ska. Vanliga arbetsuppgifter är att ansvara för värme- och ventilationssystem, sköta värmeväxlare för fjärrvärme, värmepumpar, fläktar och annan teknisk utrustning. Det är ett rörligt och varierande jobb där du har stora möjligheter att själv styra ditt arbete.
Om utbildningen
Vår utbildning till fastighetstekniker läggs upp individuellt för varje elev med yrkeskurser som ingår i motsvarande nationella program på gymnasiet. Du får en bred kompetens inom fastighetsförvaltning och lär dig bland annat om VVS, el, verktygs- och materialhantering samt automation, energi och miljö.
Utbildningens längd är cirka 45 veckor men kan variera beroende på dina förkunskaper och studietakt. Arbetsplatsförlagt lärande, APL, ingår också i utbildningstiden.
Den här utbildningen är en kommunal vuxenutbildning (komvux). Det innebär att den är kostnadsfri och CSN-berättigad, vilket betyder att du har rätt till studiemedel under tiden du studerar.
Efter avklarad utbildning
Det finns stora möjligheter till ett jobb efter utbildningen och med den ökade digitaliseringen inom fastighetsbranschen är det positivt om du hänger med i den tekniska utvecklingen.
Förkunskaper
Du behöver ha kunskaper i svenska motsvarande grundskolenivå eller pågående studier inom motsvarande, för att kunna gå denna utbildning.
Utbildningsinformation
Utbildningstyp
Kommunal vuxenutbildning (komvux)
Studieort
Växjö
Studiefart
Individuellt
Utbildningsstart
Löpande
Omställningsstudiestöd
Nu har du som söker utbildning möjlighet att ta del av omställningsstudiestöd för att stärka din framtida ställning på arbetsmarknaden. Det är ett ekonomiskt stöd för dig som vill vidga din kompetens, antingen genom att fördjupa dig inom ditt nuvarande område eller genom att hitta en ny yrkesbana.
Så här ansöker du till utbildningen
Du ansöker till utbildningen genom studie- och yrkesvägledningen hos din hemkommun. Klicka på en av rutorna nedan för att komma vidare med din ansökan.
Växjö kommun
Utbildningsplats:
Kvarnvägen 10 Hus F,
352 41 Växjö
Blekinge
Folkbokförd i Blekinge? Då kan du gå denna utbildning i Växjö. Ansökan görs via Karlshamns kommun.
Har du några funderingar?
Fyll i formuläret så återkommer vi så snart som möjligt.