Hem / Utbildning / Vuxenutbildning / Fastighetstekniker

Fastighetstekniker

För en praktisk problemlösare som gillar att ha kontakt med människor kan fastighetstekniker vara ett passande jobb. Fastighetstekniker arbetar med drift, skötsel och underhåll av tekniska system i olika typer av fastigheter.

Utbildningstyp:

Kommunal vuxenutbildning (komvux)

Utbildningsort:

Växjö

Utbildningstakt:

Individuellt

Utbildningsstart:

Löpande

Att jobba som fastighetstekniker

I jobbet som fastighetstekniker ser du till att de tekniska systemen som finns i fastigheter fungerar som de ska. Vanliga arbetsuppgifter är att ansvara för värme- och ventilationssystem, sköta värmeväxlare för fjärrvärme, värmepumpar, fläktar och annan teknisk utrustning. Det är ett rörligt och varierande jobb där du har stora möjligheter att själv styra ditt arbete.

Om utbildningen

Vår utbildning till fastighetstekniker läggs upp individuellt för varje elev med yrkeskurser som ingår i motsvarande nationella program på gymnasiet. Du får en bred kompetens inom fastighetsförvaltning och lär dig bland annat om VVS, el, verktygs- och materialhantering samt automation, energi och miljö.

Utbildningens längd är cirka 45 veckor men kan variera beroende på dina förkunskaper och studietakt. Arbetsplatsförlagt lärande, APL, ingår också i utbildningstiden.

Den här utbildningen är en kommunal vuxenutbildning (komvux). Det innebär att den är kostnadsfri och CSN-berättigad, vilket betyder att du har rätt till studiemedel under tiden du studerar.

Efter avklarad utbildning

Det finns stora möjligheter till ett jobb efter utbildningen och med den ökade digitaliseringen inom fastighetsbranschen är det positivt om du hänger med i den tekniska utvecklingen.

Förkunskaper

Du behöver ha kunskaper i svenska motsvarande grundskolenivå eller pågående studier inom motsvarande, för att kunna gå denna utbildning.

Frågor om utbildningen?

Kontakta oss så kan vi hjälpa dig vidare.

Telefon:

010-265 95 00

Så här ansöker du till utbildningen

Du ansöker till utbildningen genom studie- och yrkesvägledningen hos din hemkommun.

Klicka på någon av rutorna nedan för att komma vidare med din ansökan.

Växjö kommun

Utbildningsplats:
Kvarnvägen 10 Hus F,
352 41 Växjö.

Studiebesök:
Tisdagar kl 10.00 & torsdagar 13.00

Blekinge

Folkbokförd i Blekinge? Då kan du gå denna utbildning i Växjö eller Olofström.
Ansökan görs via Karlshamns kommun.

Skicka en intresseanmälan

Är du intresserad av utbildningen och vill veta mer så kan du skicka en intresseanmälan genom formuläret nedan. Vi återkommer så snart som möjligt.