Hem / Utbildning / Vuxenutbildning / Fastighetsskötare

Fastighetsskötare

Vill du ha ett fysiskt, fritt och flexibelt arbete där du vistas mycket utomhus, är fastighetsskötare något för dig. Vår utbildning ger dig den breda kunskap inom fastighetsskötsel som behövs.

Utbildningstyp:

Kommunal vuxenutbildning (komvux)

Utbildningsort:

Växjö

Utbildningstakt:

Individuellt

Utbildningsstart:

Löpande

Att jobba som fastighetsskötare

Som fastighetsskötare arbetar du med att ta hand om både inre och yttre delar av fastigheter. Det är ett rörligt och omväxlande arbete där du får ta mycket eget ansvar och rycka in där det behövs. Exempel på arbetsuppgifter är trappstädning, enklare reparationer, skötsel av grönytor, snöröjning och sandning.

Om utbildningen

Utbildningen läggs upp individuellt med yrkeskurser som ingår i motsvarande nationella program i gymnasieskolan. Du får en bred kunskap inom fastighetsförvaltning och lär dig bland annat om VVS, el, verktygs- och materialhantering samt skötsel av grönytor och andra utemiljöer.

Utbildningens längd är cirka 45 veckor men kan variera beroende på dina förkunskaper och studietakt. Arbetsplatsförlagt lärande, APL, ingår också i utbildningstiden.

Den här utbildningen är en kommunal vuxenutbildning (komvux). Det innebär att den är kostnadsfri och CSN-berättigad, vilket betyder att du har rätt till studiemedel under tiden du studerar.

Efter avklarad utbildning

Efterfrågan på fastighetsskötare är stor. Det finns därför goda möjligheter att få arbete efter utbildningen. Du kan bli anställd på ett större fastighetsbolag, en kommun, ett bostadsbolag eller ett företag som sköter fastigheter åt andra. Andra yrkesbenämningar är exempelvis fastighetsvärd, husvärd, kvartersvärd eller vaktmästare.

Förkunskaper

Du behöver ha kunskaper i svenska motsvarande grundskolenivå eller pågående studier inom motsvarande, för att kunna gå denna utbildning.

Frågor om utbildningen?

Kontakta oss så kan vi hjälpa dig vidare.

Telefon:

010-265 95 00

Så här ansöker du till utbildningen

Du ansöker till utbildningen genom studie- och yrkesvägledningen hos din hemkommun.

Klicka på någon av rutorna nedan för att komma vidare med din ansökan.

Växjö kommun

Utbildningsplats:
Kvarnvägen 10 Hus F,
352 41 Växjö.

Studiebesök:
Tisdagar kl 10.00 & torsdagar 13.00

Blekinge

Folkbokförd i Blekinge? Då kan du gå denna utbildning i Växjö eller Olofström.
Ansökan görs via Karlshamns kommun.

Skicka en intresseanmälan

Är du intresserad av utbildningen och vill veta mer så kan du skicka en intresseanmälan genom formuläret nedan. Vi återkommer så snart som möjligt.