Elmontör

Elmontör är ett yrke med goda jobbmöjligheter både på kort och lång sikt. Som elmontör kan du arbeta i flera olika branscher, men vanligast är arbete inom industrin och i byggbranschen.

Utbildningstyp:

Kommunal vuxenutbildning (komvux)

Utbildningsort:

Växjö

Utbildningstakt:

Individuellt

Utbildningsstart:

Löpande

Att jobba som elmontör

Att vara elmontör innebär ett mycket praktiskt och omväxlande arbete. Ofta jobbar flera elmontörer tillsammans i grupp där de växlar mellan olika arbetsuppgifter. Det handlar främst om att montera kretskort, elektroniska komponenter och kablar i elektroniska produkter samt lödning, felsökning och sluttestning.

Om utbildningen

På den här utbildningen får du en egen utbildningsplan som tar hänsyn till dina förkunskaper, mål och eventuella specialbehov. Utbildningens längd kan därför variera men ligger på cirka 30 veckor, varav 6-8 veckor är arbetsplatsförlagt lärande, APL. Exempel på kurser som ingår i utbildningen är praktisk ellära, elinstallationer, energiteknik och datorteknik.

Denna utbildning är en kommunal vuxenutbildning (komvux). Den är kostnadsfri och CSN-berättigad, vilket innebär att du har rätt till studiemedel under tiden du studerar.

Efter avklarad utbildning

Utbildningen ger dig den kunskap du behöver för att kunna jobba som elmontör och behovet är stort ute på arbetsmarknaden. Det innebär att dina möjligheter att få arbete som elmontör efter utbildningen är mycket goda.

Förkunskaper

Du behöver ha kunskaper i svenska motsvarande grundskolenivå eller pågående studier inom motsvarande, för att kunna gå denna utbildning.

Frågor om utbildningen?

Kontakta oss så kan vi hjälpa dig vidare.

Telefon:

010-265 95 00

Så här ansöker du till utbildningen

Du ansöker till utbildningen genom studie- och yrkesvägledningen hos din hemkommun.

Klicka på någon av rutorna nedan för att komma vidare med din ansökan.

Växjö kommun

Utbildningsplats:
Kvarnvägen 10 Hus F,
352 41 Växjö.

Studiebesök:
Tisdagar kl 10.00 & torsdagar 13.00

Blekinge

Folkbokförd i Blekinge?
Då kan du gå denna utbildning i Växjö.
Ansökan görs via Karlshamns kommun.

Skicka en intresseanmälan

Är du intresserad av utbildningen och vill veta mer så kan du skicka en intresseanmälan genom formuläret nedan. Vi återkommer så snart som möjligt.