Två CNC-operatörer som genomgår en validering.

Hem / Utbildning / Företagsutbildningar / Validering – Industriteknik BAS

Validering – Industriteknik BAS

Smart industri kräver rätt kompetens.

Vilken grundläggande kompetens krävs för att vara operatör vid olika maskiner, mäta toleranser, jobba i ett flöde, bedöma säkerhet och förstå produktionsekonomi och så vidare?

Eftersom svaren har visat sig vara lika för industrins olika branscher har Svensk industrivalidering utvecklat Industriteknik BAS tillsammans.

Med Industriteknik BAS för arbetsgivare, medarbetare, arbetsförmedlare och utbildningsanordnare klara besked kring vilken baskompetens som krävs för att kunna jobba inom industriell produktion.

I baskonceptet säkerställs den lägsta kompetensnivå som krävs för arbetsinnehåll som återfinns i samtliga branscher och där kravet på kompetens för att klara jobbet är lika oavsett bransch. Kompetensbeviset fungerar i företag i samtliga branscher.

Kompetensområden i Industriteknik BAS

Industriteknik BAS består av tio kompetensområden som är kvalificerande och kvalitetsdrivande för arbete i industrin. Beskrivningen av vad som krävs inom varje område är hämtat direkt från verkligheten, via företag från samtliga branscher. Valideringsinnehållet är granskat och förankrat i samtliga branschorganisationer.
Sättet att validera utgår från ett beprövat och väl använt koncept.

  • Hälsa, miljö och säkerhet
  • IT och automation
  • Kvalitet
  • Matematik
  • Mätteknik
  • Produktionsteknik – ekonomi
  • Ritningsläsning
  • Språk – engelska
  • Språk – svenska
  • Underhåll

Kvalitetssäkrat

Huvudman för systemet är Svensk Industrivalidering som ansvarar för systems drift och vidareutveckling. Kopplat till systemet finns ett brett nätverk av industriföretag som deltar aktivt som referensföretag och är kravställare på systemets innehåll och utformning.

Ämnesexperter svarar för systemets sakinnehåll och ett granskningsråd med kvalificerade ledamöter från referensföretag, ämnesexperter och testcenter svarar ytterst för systemets kvalitetssäkring avseende reliabilitet och validitet. Systemet revideras vart tredje år.

Utbildningsinformation

Pris

3 890 SEK exkl moms per deltagare

För större grupper kan du kontakta oss för offert.

Plats för valideringen

På något av Monticos ackrediterade testcenter i:

Karlstad/Hammarö, Ljungby, Mjölby, Norrköping, Nyköping, Olofström, Tranås, Vimmerby, Västervik eller Växjö.

Tid

4 timmar

BAS industriteknik logga
Industrivalidering logga

Boka validering

Nedan ser du kommande tillfällen för denna validering. Klicka “boka” på ett tillfälle för att komma vidare med din bokning.

Inga tillgängliga datum för den valda kursen

Skicka intresseanmälan

Är du intresserad men inte redo att boka ett tillfälle än? Då kan du lämna in en intresseanmälan så återkommer vi inom kort.

« Bakåt


Inga tillgängliga datum för den valda kursen