Svetshjälmar.

Hem / Utbildning / Företagsutbildningar / Personcertifiering – Svetsarprövningar på Montico

Personcertifiering – Svetsarprövningar på Montico

På våra Svetstekniska center runt om i Sverige kan du lägga din svetsarprövning och få intyg på dina kunskaper. Vi ger dig även möjlighet att öva och träna med hjälp av teknisk expertis innan du lägger din prövning. Montico har ett antal övervakare i Sverige och finns där för dig.

Myndigheter, standarder och kunder kan ställa krav på att svetsarbeten ska utföras av certifierade svetsare. Vi övervakar svetsarprövningar direkt ute på företag och byggarbetsplatser, men även på våra Svetstekniska center runt om i Sverige.

På våra Svetstekniska center kan du lägga din svetsarprövning, få intyg på dina kunskaper och få ett svetsarprövningsintyg med dig direkt hem. Vi ger dig även möjlighet att kunna öva med hjälp av teknisk expertis innan du lägger din prövning. Beroende på standardens krav på förstörande och oförstörande provning kan det i vissa fall innebära att du får ditt intyg skickat på posten.

Passar inte de inplanerade datumen eller om ni behöver lägga prövningar direkt på ert företag, så kommer vi ut till er.

Så här går det till

Steg 1 – Anmälan. Du ringer till oss och anmäler dig. Oftast finns det inplanerade datum. Passar inte dessa så hittar vi en lösning.

Steg 2 – Förberedelse. Du kommer till Montico där vi diskuterar vilket prov du ska avlägga så vi hamnar inom rätt giltighetsområde för det behov du har. Vi fyller även i nödvändiga ansökningshandlingar. Innan du lägger ditt prov finns det möjlighet att öva.

Steg 3 – Provläggning. Du lägger ditt/dina prov i en lugn miljö. Våra tekniker granskar ditt prov utefter standardens krav på förstörande eller oförstörande provning. Om du vill får du gärna vara med. Om du vill kan du även göra ett teoretiskt arbetskunskapstest efter provläggningen. Då får du intyg på även detta.

Om du blir godkänd får du ditt svetsarprövningsintyg direkt i handen. Om ditt prov kräver kvalificerad oförstörande provning kanske du får vänta ett par dagar och sedan få det skickat på posten. Genom vårt samarbete med webbverktyget Svetskoordinatorn kan vi även ladda upp intygen där. Vill du veta mer om Svetskoordinatorn är välkommen att höra av dig!

Steg 4 – Ut och svetsa igen. Tänk på att du måste få ditt intyg påskrivet var 6:e månad för att det ska behålla sin giltighet. Efter tre år är du välkommen tillbaka för att förnya ditt prov!

Vi utför personcertifiering svetsarprövningar enligt:

  • SS-EN ISO 9606-1 Stål
  • SS-EN ISO 9606-2 Aluminium och aluminiumlegeringar
  • SS-EN ISO 9606-3 Koppar och kopparlegeringar
  • SS-EN ISO 9606-4 Nickel och nickellegeringar
  • SS-EN ISO 9606-5 Titan och titanlegeringar, zirkonium och zirkoniumlegeringar
  • SS-EN ISO 13585 Prövning för lödare och operatörer för hårdlödning
  • SS-EN ISO 14732 Prövning av operatörer
  • SS-EN ISO 17660 Svetsning av armeringsstål

Svetsarprövning direkt på ditt företag

Om du inte har möjlighet att komma till något av Monticos Svetstekniska Center kommer vi direkt ut till dig och ditt företag och övervakar era svetsarprövningar. Du ringer oss eller lämnar in en intresseanmälan så kontaktar vi dig och går igenom vilken/vilka svetsarprövningar du behöver.

Vet du redan ditt behov kan du ladda ner ansökningsblankett och skicka direkt till oss så ringer vi upp dig!

När vi är överens om hur många och vilka prövningar som ska övervakas bokar vi in en tid då någon av Monticos tekniker kommer till er.

Information om tjänsten

Pris

Kontakta oss för offert

Plats för svetsarprövningen

På ert företag eller någon av Monticos svetstekniska center

Medlem i Svetskommisionen logga

Boka tillfälle

Genom att boka ett tillfälle garanteras du plats på respektive ort. Priset varierar beroende på svetsarprövningens omfattning. Efter bokning kommer du att bli kontaktad för fastställning av priset.

Inga tillgängliga datum för den valda kursen

Skicka intresseanmälan

Är du intresserad men inte redo att boka ett tillfälle än? Då kan du lämna in en intresseanmälan så återkommer vi inom kort.

« Bakåt


Inga tillgängliga datum för den valda kursen