Hem / Utbildning / Företagsutbildningar / Liftutbildning

Liftutbildning för mobila arbetsplattformar

Förbättra säkerheten och effektiviteten i arbetet med mobila arbetsplattformar med vår liftutbildning. Vi anpassar utbildningen till olika lifttyper som till exempel skylift, saxlift eller bomlift. Boka ett kommande utbildningstillfälle eller kontakta oss om du önskar företagsanpassad utbildning.

Pris:

3 000 SEK exkl moms

För större grupper kan du kontakta oss för offert.

Plats:

Utbildningen kan utföras på plats hos Montico eller direkt på ert företag.

Längd:

1 dag.

Om liftutbildningen

Vår liftutbildning är utformad för att ge deltagarna de grundläggande kunskaperna som krävs för att köra en mobil arbetsplattform på ett effektivt och säkert sätt. Vi är medvetna om de risker som är förknippade med att använda liftar och vi prioriterar därför säkerheten högt i vår utbildning.

Under utbildningen får deltagarna både teoretisk och praktisk genomgång av hur man kör olika lifttyper som till exempel skylift, saxlift eller bomlift. Utbildningen består av teoretisk och praktisk genomgång, övningskörning och uppskrivning.

Utbildningen görs i våra utbildningslokaler. Vid företagsanpassad utbildning kan våra instruktörer även göra utbildningen direkt på företaget.

Vi följer Liftläroplan 1 (LLP 1), som är utformad enligt AFS 2006:6 och SS-ISO 18878:2013. Detta säkerställer att vår utbildning uppfyller de senaste säkerhetskraven och standarderna som gäller för liftkörning. Målet är att deltagarna ska känna sig trygga och säkra när de kör en lift efter att ha genomfört vår utbildning.

Efter godkänd utbildning utfärdar vi ett utbildningsbevis som bekräftar att deltagaren har genomfört och klarat av utbildningen. Denna utbildning går att registrera på deltagarens personliga ID06-kort.

Giltighetstiden för utbildningsbeviset är fem år och enligt Liftutbildningsrådet behöver deltagarna uppdatera sina kunskaper genom repetitionsutbildning vart femte år. Läs mer om Monticos repetitionsutbildning i mobila arbetsplattformar här.

Kursinnehåll

  • Risker och säkerhetsbestämmelser
  • Liftens uppbyggnad
  • Fortlöpande och daglig tillsyn
  • Arbetssätt/handhavande
  • Arbetsskydd
  • Praktiska övningsmoment

För vem?

Vår liftutbildning vänder sig till alla som arbetar med mobila arbetsplattformar såsom skylift, bomlift eller saxlift.

För att gå utbildningen behöver du ha god förståelse för det svenska språket, eftersom vi kommunicerar på svenska under både den teoretiska och praktiska delen av utbildningen. Vi vill att alla deltagare ska kunna ta till sig informationen på ett säkert och effektivt sätt.

Förutom detta krävs inga andra förkunskaper för att delta i utbildningen.

Vad säger lagen?

Enligt AFS 2006:6 måste arbetstagaren ha teoretiska och praktiska kunskaper för säker användning av lyftanordningar och lyftredskap. Arbetsgivaren ska ha dokumentation över arbetstagarens kunskaper med avseende på säker användning av utrustningen.

Instruktörsutbildning för mobila arbetsplattformar

Utbilda era förare av mobila arbetsplattformar på egen hand genom att gå vår instruktörsutbildning för mobila arbetsplattformar. Efter genomförd utbildning och godkänd certifiering kan ni använda Monticos utbildningsmaterial samt få stöd och coaching av våra egna instruktörer. Läs mer om instruktörsutbildningen här.

Liftutbildningsrådet logga.
ID06 kompetensdatabas logga

Boka företagsanpassad utbildning

Vill du boka utbildningen för en större grupp? Vi skräddarsyr utbildningen efter ditt företags specifika behov och önskemål. Vi kan givetvis också utföra utbildningen på plats hos er.

Kontakta oss för mer information om hur vi kan anpassa utbildningen efter era behov.

Körtillstånd för förare av liftar

Arbetstagare och inhyrd personal ska ha arbetsgivarens respektive inhyrarens skriftliga tillstånd att använda en maskindriven lyftanordning (AFS 2006:6, 29§). Saknar du mall för skriftligt tillstånd så kan du ladda ner vår genom att klicka på knappen nedan.

Frågor om utbildningen?

Kontakta oss så kan vi hjälpa dig vidare.

Telefon:

010-265 95 00

Kommande utbildningstillfällen

Nedan ser du kommande utbildningstillfällen. Klicka ”boka” på ett tillfälle för att komma vidare med din bokning. Behöver du hjälp med din bokning så kan du kontakta oss på 010-265 95 00 eller info@montico.se.

12 juni, 08:00 - 16:00
Växjö
Platser kvar
13 juni, 08:00 - 16:00
Tranås
Platser kvar

« Bakåt


Inga tillgängliga datum för den valda kursen

Intresserad av utbildningen?

Då kan du göra en intresseanmälan så återkommer vi så snart som möjligt med mer information om utbildningen och besvarar eventuella frågor och funderingar.

En intresseanmälan är inte bindande.