En mobil arbetsplattform i fabriksmiljö.

Hem / Utbildning / Företagsutbildningar / Liftutbildning

Liftutbildning för mobila arbetsplattformar

Förbättra säkerheten och effektiviteten i arbetet med mobila arbetsplattformar med vår liftutbildning. Boka ett kommande utbildningstillfälle eller kontakta oss om du önskar företagsanpassad utbildning.

Pris

3 000 SEK exkl moms per deltagare

Önskar du offert för större grupp/företagsanpassad utbildning så är du välkommen att kontakta oss.

Utbildningsplats

På ert företag eller någon av Monticos utbildningslokaler

Utbildningslängd

1 dag

Om utbildningen

Vår liftutbildning ger deltagaren grundläggande kunskaper i hur den mobila arbetsplattformen körs på ett resurseffektivt och säkert sätt.

Utbildningen består av teoretisk och praktisk genomgång, övningskörning och uppskrivning. Utbildningen sker i våra utbildningslokaler eller direkt på företaget och kan anpassas till olika lifttyper som till exempel skylift, saxlift eller bomlift.

Vi utbildar enligt LLP 1, Liftläroplan 1, som är utformad efter AFS 2006:6 och SS-ISO 18878:2013 och säkerställer att utbildningen uppfyller de senaste säkerhetskraven och standarderna.

Utbildningsbevis utfärdas till godkända förare efter utbildningen. Utbildningsbevisets giltighetstid är fem år och enligt Liftutbildningsrådet ska repetitionsutbildning därefter göras var femte år. Denna utbildning går att registrera på deltagarens personliga ID06-kort.

Kursinnehåll

  • Risker och säkerhetsbestämmelser
  • Liftens uppbyggnad
  • Fortlöpande och daglig tillsyn
  • Arbetssätt/handhavande
  • Arbetsskydd
  • Praktiska övningsmoment

För vem?

Liftutbildningen vänder sig till alla som använder mobila arbetsplattformar såsom skylift, bomlift eller saxlift i sitt arbete.

För att gå den här utbildningen behöver du ha god förståelse för det svenska språket. I övrigt krävs inga andra förkunskaper.

Vad säger lagen?

Enligt AFS 2006:6 måste arbetstagaren ha teoretiska och praktiska kunskaper för säker användning av lyftanordningar och lyftredskap. Arbetsgivaren ska ha dokumentation över arbetstagarens kunskaper med avseende på säker användning av utrustningen.

Instruktörsutbildning för mobila arbetsplattformar

Utbilda era förare av mobila arbetsplattformar på egen hand genom att gå vår instruktörsutbildning för mobila arbetsplattformar. Efter genomförd utbildning och godkänd certifiering kan ni använda Monticos utbildningsmaterial samt få stöd och coaching av våra egna instruktörer. Läs mer om instruktörsutbildningen här.

Körtillstånd för förare av liftar

Arbetstagare och inhyrd personal ska ha arbetsgivarens respektive inhyrarens skriftliga tillstånd att använda en maskindriven lyftanordning (AFS 2006:6, 29§). Saknar du mall för skriftligt tillstånd så kan du ladda ner vår genom att klicka på knappen nedan.

ID06 kompetensdatabas logga
Liftutbildningsrådet logga.

Boka tillfälle för liftutbildning för mobila arbetsplattformar

Nedan ser du kommande utbildningstillfällen för denna utbildning. Klicka “boka” på ett tillfälle för att komma vidare med din bokning.

03 april, 08:00 - 16:00
Tranås
Inga platser kvar
Fullbokad
05 april, 08:00 - 16:00
Växjö
Platser kvar
04 maj, 08:00 - 16:00
Tranås
Platser kvar
01 juni, 08:00 - 16:00
Tranås
Platser kvar
07 juni, 08:00 - 16:00
Växjö
Platser kvar

Boka utbildning för större grupp (företag)

För större grupper eller företagsanpassad utbildning så kan du skicka en intresseanmälan till oss så återkommer vi så snart vi kan.

« Bakåt


Inga tillgängliga datum för den valda kursen