En mobil arbetsplattform i fabriksmiljö.

Hem / Utbildning / Företagsutbildningar / Liftutbildning

Liftutbildning för mobila arbetsplattformar

Förbättra säkerheten och effektiviteten i arbetet med mobila arbetsplattformar med vår liftutbildning. Vi anpassar utbildningen till olika lifttyper som till exempel skylift, saxlift eller bomlift. Boka ett kommande utbildningstillfälle eller kontakta oss om du önskar företagsanpassad utbildning.

Pris

3 000 SEK exkl moms per deltagare

Önskar du offert för större grupp/företagsanpassad utbildning så är du välkommen att kontakta oss.

Utbildningsplats

På någon av Monticos utbildningsenheter.

Vid företagsanpassad utbildning görs utbildningen på plats hos företaget.

Utbildningslängd

1 dag

Om liftutbildningen

Vår liftutbildning är utformad för att ge deltagarna de grundläggande kunskaperna som krävs för att köra en mobil arbetsplattform på ett effektivt och säkert sätt. Vi är medvetna om de risker som är förknippade med att använda liftar och vi prioriterar därför säkerheten högt i vår utbildning.

Under utbildningen får deltagarna både teoretisk och praktisk genomgång av hur man kör olika lifttyper som till exempel skylift, saxlift eller bomlift. Utbildningen består av teoretisk och praktisk genomgång, övningskörning och uppskrivning.

Utbildningen görs i våra utbildningslokaler. Vid företagsanpassad utbildning kan våra instruktörer även göra utbildningen direkt på företaget.

Vi följer Liftläroplan 1 (LLP 1), som är utformad enligt AFS 2006:6 och SS-ISO 18878:2013. Detta säkerställer att vår utbildning uppfyller de senaste säkerhetskraven och standarderna som gäller för liftkörning. Målet är att deltagarna ska känna sig trygga och säkra när de kör en lift efter att ha genomfört vår utbildning.

Efter godkänd utbildning utfärdar vi ett utbildningsbevis som bekräftar att deltagaren har genomfört och klarat av utbildningen. Denna utbildning går att registrera på deltagarens personliga ID06-kort.

Giltighetstiden för utbildningsbeviset är fem år och enligt Liftutbildningsrådet behöver deltagarna uppdatera sina kunskaper genom repetitionsutbildning vart femte år. Läs mer om Monticos repetitionsutbildning i mobila arbetsplattformar här.

Kursinnehåll

  • Risker och säkerhetsbestämmelser
  • Liftens uppbyggnad
  • Fortlöpande och daglig tillsyn
  • Arbetssätt/handhavande
  • Arbetsskydd
  • Praktiska övningsmoment

För vem?

Vår liftutbildning vänder sig till alla som arbetar med mobila arbetsplattformar såsom skylift, bomlift eller saxlift.

För att gå utbildningen behöver du ha god förståelse för det svenska språket, eftersom vi kommunicerar på svenska under både den teoretiska och praktiska delen av utbildningen. Vi vill att alla deltagare ska kunna ta till sig informationen på ett säkert och effektivt sätt.

Förutom detta krävs inga andra förkunskaper för att delta i utbildningen.

Vad säger lagen?

Enligt AFS 2006:6 måste arbetstagaren ha teoretiska och praktiska kunskaper för säker användning av lyftanordningar och lyftredskap. Arbetsgivaren ska ha dokumentation över arbetstagarens kunskaper med avseende på säker användning av utrustningen.

Instruktörsutbildning för mobila arbetsplattformar

Utbilda era förare av mobila arbetsplattformar på egen hand genom att gå vår instruktörsutbildning för mobila arbetsplattformar. Efter genomförd utbildning och godkänd certifiering kan ni använda Monticos utbildningsmaterial samt få stöd och coaching av våra egna instruktörer. Läs mer om instruktörsutbildningen här.

Körtillstånd för förare av liftar

Arbetstagare och inhyrd personal ska ha arbetsgivarens respektive inhyrarens skriftliga tillstånd att använda en maskindriven lyftanordning (AFS 2006:6, 29§). Saknar du mall för skriftligt tillstånd så kan du ladda ner vår genom att klicka på knappen nedan.

ID06 kompetensdatabas logga
Liftutbildningsrådet logga.

Boka tillfälle för liftutbildning för mobila arbetsplattformar

Nedan ser du kommande utbildningstillfällen för denna utbildning. Klicka “boka” på ett tillfälle för att komma vidare med din bokning.

19 oktober, 08:00 - 16:00
Tranås
Platser kvar
16 november, 08:00 - 16:00
Tranås
Platser kvar

Boka utbildning för större grupp (företag)

För större grupper eller företagsanpassad utbildning så kan du skicka en intresseanmälan till oss så återkommer vi så snart vi kan.

« Bakåt


Inga tillgängliga datum för den valda kursen