Hem / Utbildning / Företagsutbildningar / Introduktion till Penetrantprovning, PT

Introduktion till Penetrantprovning, PT

Penetrantprovning, eller PT som det förkortas, är en metod som används för att upptäcka sprickor i icke-porösa material. Denna utbildning ger dig teoretisk och praktisk kunskap i penetrantprovning. Du lär dig om metoden, hur man använder olika system och utrustning, hur man utvärderar indikationer och följer arbetsinstruktioner.

Plats:

Utbildningen kan utföras på plats hos Montico eller direkt på ert företag.

Om utbildningen

Penetrantprovning används för att göra sprickindikering genom att en färgad vätska (penetrant) appliceras på objektets yta. Efter en tid torkas ytan av och framkallare appliceras på ytan. Framkallaren får då den färgade vätskan som trängts ner i eventuella sprickor att synas, dvs indikerar sprickan. Penetrantprovning kan användas på material som inte är sugande eller porösa.

Under denna utbildning får deltagare den teoretiska och praktiska kunskapen att själv kunna utföra penetrantprovning där krav inte föreligger på nivå 2 enligt ISO 9712 – Kvalificering och examinering av OFP-personal.

Kursinnehåll

  • Allmänt om oförstörande provning
  • Allmänt om metoden
  • Möjligheter och begränsningar
  • Pentrantsystem och utrustning
  • Kontroll av utrustning och utvärdering av indikationer
  • Arbetsinstruktion
  • Praktiska övningar

Utbildning hos Montico eller direkt på ditt företag

Utbildning genomförs med fördel på något av Monticos svetstekniska center där lokaler, utrustning och provrum för penetrantprovning finns.

Vid överenskommelse kan denna utbildning även utföras direkt på ditt företag. Skicka en intresseanmälan för mer information.

Boka företagsanpassad utbildning

Vill du boka utbildningen för en större grupp? Vi skräddarsyr utbildningen efter ditt företags specifika behov och önskemål. Vi kan givetvis också utföra utbildningen på plats hos er.

Kontakta oss för mer information om hur vi kan anpassa utbildningen efter era behov.

Frågor om utbildningen?

Kontakta oss så kan vi hjälpa dig vidare.

Telefon:

010-265 95 00

Intresserad av utbildningen?

Då kan du göra en intresseanmälan så återkommer vi så snart som möjligt med mer information om utbildningen och besvarar eventuella frågor och funderingar.

En intresseanmälan är inte bindande.