Hem / Utbildning / Företagsutbildningar / Fallskyddsutbildning, grund

Fallskyddsutbildning, grund

Med rätt fallskyddsutbildning kan du känna dig trygg. Vi erbjuder utbildning i fallskydd för att du på ett säkert sätt ska kunna arbeta på hög höjd.

Pris:

2 400 SEK exkl moms

För större grupper kan du kontakta oss för offert.

Plats:

Utbildningen kan utföras på plats hos Montico eller direkt på ert företag.

Längd:

Halvdag.

Om utbildningen

Allt arbete som sker på över två meters höjd ska fallskyddas. För att använda den personliga fallskyddsutrustningen på ett säkert sätt krävs utbildning enligt Arbetsmiljöverkets föreskrifter (AFS 1999:3). Vår fallskyddsutbildning ger grundläggande kunskaper i hur det personliga skyddsutrustningen ska användas på ett säkert sätt.

Utbildningen omfattar ca fyra timmar och består av teori, praktisk genomgång samt praktiska övningar. Utbildningen kan ske antingen på plats på företaget eller på någon av Monticos utbildnings-, test- och valideringsenheter.

Utbildningsbevis utfärdas efter utbildningen och går att registrera på deltagarens personliga ID06-kort.

Fallskyddsutbildning bör repeteras var femte år.

Kursinnehåll

  • Genomgång lagkrav och regler (AFS 1999:3)
  • Risker och säkerhetsbestämmelser
  • Risker i fall
  • Arbetssätt/handhavande
  • Praktiska övningar

För vem?

Utbildningen vänder sig till alla som arbetar på hög höjd och ansvarar för, hanterar och/eller använder personlig fallskyddsutrustning i arbetet.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs för att gå den här utbildningen.

Vad säger lagen?

Enligt AFS 1999:3 ska alla risker för att arbetstagaren faller till lägre nivå förebyggas. Om inte skyddsräcken eller liknande utrustning kan tillämpas så ska personlig fallskyddsutrustning användas.

Enligt AFS 2001:3 har arbetsgivaren ett ansvar att informera arbetstagaren om riskerna som den personliga fallskyddsutrustningen är tänkt att skydda mot. Arbetstagaren ska också tillhandahållas instruktion och övning för att den personliga fallskyddsutrustningen ska uppnå avsedd effekt.

Boka företagsanpassad utbildning

Vill du boka utbildningen för en större grupp? Vi skräddarsyr utbildningen efter ditt företags specifika behov och önskemål. Vi kan givetvis också utföra utbildningen på plats hos er.

Kontakta oss för mer information om hur vi kan anpassa utbildningen efter era behov.

Frågor om utbildningen?

Kontakta oss så kan vi hjälpa dig vidare.

Telefon:

010-265 95 00

Kommande utbildningstillfällen

Nedan ser du kommande utbildningstillfällen. Klicka ”boka” på ett tillfälle för att komma vidare med din bokning. Behöver du hjälp med din bokning så kan du kontakta oss på 010-265 95 00 eller info@montico.se.

03 maj, 08:00 - 12:00
Tranås
Platser kvar
14 juni, 08:00 - 12:00
Tranås
Platser kvar

« Bakåt


Inga tillgängliga datum för den valda kursen

Intresserad av utbildningen?

Då kan du göra en intresseanmälan så återkommer vi så snart som möjligt med mer information om utbildningen och besvarar eventuella frågor och funderingar.

En intresseanmälan är inte bindande.