Vinkelslip som kapar metall och avger gnistor

Brandfarliga Arbeten

Brandfarliga Arbeten är en utbildning för dig som arbetar med moment där det finns risk för att en brand kan uppstå på grund av tillfälliga arbeten som på något sätt orsakar uppvärmning som exempelvis svetsning, lödning eller torkning.

1990 tog försäkringsbolagen fram gemensamma regler för så kallade heta arbeten. Detta för att reducera antalet bränder när man arbetar med verktyg som orsakar gnistor eller värme. Detta lanserades då som Heta Arbeten® med Brandskyddsföreningen som huvudman.

Sveriges Byggindustrier har tillsammans med SVEBRA (Svenska Brandsäkerhetsföretag) lanserat ett nytt modernt konceptet som kallas Brandfarliga Arbeten. Utbildningen ger ett giltigt certifikat enligt försäkringsbolagens villkor och som är anpassad till förhållanden i olika branscher.

De som genomgår utbildningar på Montico får förståelse för risker som kan uppstå på deras specifika branscher/arbetsplatser för att direkt kontakta tillämpa kunskaperna i sitt arbete.

Brandfarliga Arbeten motsvarar Brandskyddsföreningens koncept Heta Arbeten® och uppfyller de kravs som ställs i försäkringsvillkoren.


Denna utbildning går att registrera på deltagarens personliga ID06-kort.

 

Frågor och svar om Brandfarliga Arbeten

Uppfyller Brandfarliga Arbeten försäkringsbolagens villkor för utförande av tillfälliga brandfarliga arbeten?

Ja, utbildningen uppfyller de krav som ställs i försäkringsvillkoren. Den som blivit utbildad och godkänts av Montico samt innehar ett giltigt certifikat är behörig att utföra tillfälliga brandfarliga arbeten.

 

Vad krävs för att få ett certifikat för Brandfarliga Arbeten?

Det krävs att deltagaren genomgår en endagsutbildning samt att göra ett certifieringstest. med godkänt resultat.

 

Får man ett certifikat?

Ja, certifikat utfärdas till de som genomfört certifieringen med godkänt resultat. Samtidigt blir certifikatet sökbart i databasen om inte certifikatet kan visas upp.

 

Vad krävs för att utföra ett tillfälligt brandfarligt arbete?

Det ska finnas en organisation bestående av tillståndsansvarig, utförare och eventuell brandvakt. Samtliga ska inneha giltigt certifikat.

Kontakta oss

info@montico.se

0200-76 70 00

Utbildningsinformation

Utbildningen är en heldagsutbildning som varvar teoretiska och praktiska ögonblick. Efter godkänd utbildning utfärdas certifikat som är giltigt i fem år.

Utbildningen kan, förutom svenska, göras på polska eller engelska

Vi erbjuder utbildning på Monticos validering- och utbildningscenter runt om i södra Sverige. Utbildningen kan också genomföras på plats hos företag.

Montico är av SVEBRA och Byggföretagen godkända arrangörer att utbilda och certifiera inom Brandfarliga Arbeten.

Aktuellt

Förlängning av giltighets på certifikat Heta Arbeten
För dig har som ett certifikat i Heta Arbeten som går ut i mars, förlängs dess giltighet tom den 31 maj. Du informeras vidare via e-post eller SMS.

Utbildning på distans
Det har nu tagits beslut som möjliggör att vi kan ge utbildningen Brandfarliga Arbeten på distans.
Ni kan boka plats på våra öppna inplanerade distans utbildningar men ditt företag kan även boka en egen distansutbildning.

Vi använder programmet Microsoft Teams på våra distansutbildningar. Programmet är lätt att använda och kräver inget annat än att deltagarens datorn/suftplatta/telefon har en mikrofon och kamera.

Kontakta oss gärna om du vill veta mer om hur det fungerar

Kommande tillfällen

15 juni, 08:00 - 13:30
Distansutbildning
16 platser kvar
30 juni, 08:00 - 13:30
Distansutbildning
16 platser kvar

Intresserad av utbildningen? Kontakta oss!

Har du några funderingar kring utbildningen och vill veta mer så är du välkommen att kontakta oss. Klicka på knappen nedan och fyll sedan i formuläret så kontaktar vi dig så snart vi kan.

« Bakåt


Inga tillgängliga datum för den valda kursen