En person i en fabrik utför brandfarliga arbeten.

Hem / Utbildning / Företagsutbildningar / Brandfarliga Arbeten

Brandfarliga Arbeten

Brandfarliga Arbeten är en utbildning för dig som arbetar med moment där det finns risk för att en brand kan uppstå. Utbildningen uppfyller de krav kring heta arbeten som ställs i försäkringsvillkoren.

Om utbildning i brandfarliga arbeten

1990 tog försäkringsbolagen fram gemensamma regler för utbildning kring så kallade heta arbeten. Detta för att reducera antalet bränder orsakade av verktyg som avger gnistor eller värme. Sveriges Byggindustrier har tillsammans med SVEBRA (Svenska Brandsäkerhetsföretag) lanserat en ny utbildning som kallas för Brandfarliga Arbeten.

Utbildningen ger deltagaren förståelse för de brandrisker som finns när man arbetar med verktyg som avger gnistor eller värme som exempelvis svetsning, lödning eller torkning.

Brandfarliga Arbeten motsvarar Brandskyddsföreningens koncept Heta Arbeten® och uppfyller de krav som ställs i försäkringsvillkoren. Avklarad utbildning ger ett giltigt certifikat samt tillstånd att utföra tillfälliga brandfarliga arbeten. Certifikatet är giltigt i fem år.

Vi erbjuder utbildningen på Monticos validering- och utbildningscenter runt om i södra Sverige. Utbildningen kan också genomföras på plats hos företag.

Denna utbildning går att registrera på deltagarens personliga ID06-kort.

Montico är av SVEBRA och Byggföretagen godkända arrangörer och har tillstånd att utbilda och certifiera inom Brandfarliga Arbeten.

För vem?

För att för att utföra ett tillfälligt brandfarligt arbete krävs det att det finns en organisation bestående av tillståndsansvarig, utförare och eventuell brandvakt. Samtliga ska inneha giltigt certifikat, vilket vår utbildning ger.

Utbildning på distans

Det har nu tagits beslut som möjliggör att vi kan ge utbildningen Brandfarliga Arbeten på distans.
Ni kan boka plats på våra öppna inplanerade distans utbildningar men ditt företag kan även boka en egen distansutbildning.

Vi använder programmet Microsoft Teams på våra distansutbildningar. Programmet är lätt att använda och kräver inget annat än att deltagarens datorn/suftplatta/telefon har en mikrofon och kamera.

Kontakta oss gärna om du vill veta mer om hur det fungerar.

Utbildningsinformation

Pris

2 495 SEK exkl moms per deltagare 

Distansutbildningen kostar 1 995 SEK exkl moms per deltagare

För större grupper kan du kontakta oss för offert.

Utbildningsplats

Monticos svetstekniska center, på plats hos ert företag eller på distans

Utbildningslängd

1 dag

Kontakta oss

Vill du veta mer om utbildningen så är du varmt välkommen att kontakta oss.

Logga för Brandfarliga Arbeten
ID06 kompetensdatabas logga

Boka utbildningstillfälle

Nedan ser du kommande utbildningstillfällen för denna utbildning. Klicka “boka” på ett tillfälle för att komma vidare med din bokning. Behöver du hjälp med din bokning så kan du kontakta oss på 0200-76 70 00 eller info@montico.se.

29 september, 08:00 - 15:00
Karlskrona
10 platser kvar
16 oktober, 08:00 - 14:00
Distansutbildning
5 platser kvar
30 oktober, 08:00 - 14:00
Distansutbildning
16 platser kvar
13 november, 08:00 - 14:00
Distansutbildning
20 platser kvar
27 november, 08:00 - 14:00
Distansutbildning
20 platser kvar
11 december, 08:00 - 14:00
Distansutbildning
20 platser kvar
22 december, 08:00 - 14:00
Distansutbildning
20 platser kvar

Skicka intresseanmälan

Är du intresserad av utbildningen men inte redo att boka ett tillfälle än? Då kan du lämna in en intresseanmälan så återkommer vi inom kort.

« Bakåt


Inga tillgängliga datum för den valda kursen