En person i en fabrik utför brandfarliga arbeten.

Hem / Utbildning / Företagsutbildningar / Brandfarliga heta arbeten

Brandfarliga heta arbeten

Brandfarliga heta arbeten är en utbildning för dig som arbetar med moment där det finns risk för att en brand kan uppstå. Utbildningen uppfyller de krav kring heta arbeten som ställs i försäkringsvillkoren.

Om utbildning i brandfarliga heta arbeten

1990 tog försäkringsbolagen fram gemensamma regler för utbildning kring så kallade heta arbeten. Detta för att reducera antalet bränder orsakade av verktyg som avger gnistor eller värme. Byggföretagen har tillsammans med SVEBRA (Svenska Brandsäkerhetsföretag) lanserat en ny utbildning som kallas för brandfarliga heta arbeten.

Utbildningen ger deltagaren förståelse för de brandrisker som finns när man arbetar med verktyg som avger gnistor eller värme som exempelvis svetsning, lödning eller torkning.

Brandfarliga heta arbeten motsvarar Brandskyddsföreningens koncept Heta Arbeten® och uppfyller de krav som ställs i försäkringsvillkoren. Avklarad utbildning ger ett giltigt certifikat samt tillstånd att utföra tillfälliga brandfarliga heta arbeten. Certifikatet är giltigt i fem år.

Vi erbjuder utbildningen på Monticos validering- och utbildningscenter runt om i södra Sverige. Utbildningen kan också genomföras på plats hos företag.

Montico är av SVEBRA och Byggföretagen godkända arrangörer och har tillstånd att utbilda och certifiera inom brandfarliga heta arbeten.

För vem?

För att utföra ett tillfälliga brandfarliga heta arbeten krävs det att det finns en organisation bestående av tillståndsansvarig, utförare och eventuell brandvakt. Samtliga ska inneha giltigt certifikat, vilket vår utbildning ger.

Utbildningsinformation

Pris

2 695 SEK exkl moms per deltagare 

För större grupper eller företagsanpassad utbildning så kan du kontakta oss för offert.

Utbildningsplats

Monticos utbildningsenheter eller på plats hos ert företag.

Utbildningslängd

1 dag

Ladda ner appen för brandfarliga heta arbeten

Nu har SVEBRA tagit fram en app för brandfarliga heta arbeten där du bland annat kan skapa och signera tillståndslistor och få svar på alla dina frågor om utbildningen.

Logga för Brandfarliga Arbeten
ID06 kompetensdatabas logga

Certifikat för brandfarliga heta arbeten är möjliga att registrera i ID06 kompetensdatabas.

Boka utbildningstillfälle

Nedan ser du kommande utbildningstillfällen för denna utbildning. Klicka “boka” på ett tillfälle för att komma vidare med din bokning.

10 februari 2023
Karlskrona
Platser kvar
09 mars 2023
Växjö
Platser kvar

Skicka intresseanmälan

Är du intresserad av utbildningen men inte redo att boka ett tillfälle än? Då kan du lämna in en intresseanmälan så återkommer vi inom kort.

« Bakåt


Inga tillgängliga datum för den valda kursen