Verkstadsteknik och CNC
Med en utbildning inom verkstadsteknik och CNC i bagaget kan du gå vidare och arbeta inom yrkesroller som bland annat maskinoperatör, montör, reparatör och kontrollant.
Det finns idag många olika arbetsområden inom mekanisk industri med allt från enklare arbetsuppgifter till högteknologiska och automatiserade arbeten. Efter godkänd utbildning finns goda möjligheter till jobb men också möjligheter att vidareutbilda sig.
Utbildning efter näringslivets behov
Behovet av duktiga industrimedarbetare är stort i näringslivet och vår utbildning ger dig möjligheten till ett arbete i en spännande bransch. Det är viktigt att Sverige, som ett industritekniskt land, får fram duktiga medarbetare. Om du känner dig osäker på om en industriutbildning passar dig eller inte har du möjlighet att prova på innan du påbörjar utbildningen. Vi inleder då med en period av förberedande utbildnings där du får chans att känna på vad utbildningen innebär innan du bestämmer dig.
Praktik i utbildningen
Att göra praktik ger den mångsidiga skicklighet som krävs. Det börjar med bänkarbeten där hålbearbetning som borrning och gängning ingår. Därefter fortsätter arbetet i konventionella svarvar och fräsmaskiner för att arbeta upp maskinvanan och känslan för material och verktyg. Arbetsplatsförlagd utbildning ingår som en modul i utbildningen.
Teoretisk undervisning
Undervisningen ger omfattande förståelse för metoden och kunskap om standarder och säkerhetsföreskrifter. Består bland annat av kurslitteratur, föredrag och praktiska simuleringar.
Studierna bedrivs huvudsakligen som självstudier. I vissa ämnen ingår regelbundna läraraledda lektioner.
Individuell utbildningsplan
Vi arbetar med individuella utbildningsplaner som tar hänsyn till dina förkunskaper, men även dina mål och behov. Vi kartlägger också din kompetens som ligger till grund för att avgöra längden på utbildningen.
Efter utbildning
Utbildningsbevis utfärdas efter utbildningen. Skulle du få ett arbete under utbildningens gång, kan du avbryta studierna. Är det en kortare anställning, har du möjlighet att fullfölja studierna senare.
I utbildningen ingår även en certifiering. Certifieringen kvalitetssäkrar och höjer värdet på individens kompetens och är ett personligt intyg på den säkrade kompetensen. Certifieringen görs enligt CNC Teknik 2010 nivå Grön eller blå.
Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs, men det underlättar om du har intresse av att arbeta inom verkstadsindustrin.
Studiebesök
Innan du börjar utbildningen hos oss har du möjlighet att göra ett studiebesök. Då du får träffa någon av lärarna, titta på lokalerna och bilda dig en uppfattning om utbildningen och yrket. Du bokar tid för studiebesök via din arbetsförmedlare.
Utbildningsinformation
Utbildningstyp
Arbetsmarknadsutbildning (Arbetsförmedlingen)
Studieort
Ljungby, Mjölby, Nyköping, Olofström, Vimmerby, Västervik
Hur ansöker man till utbildningen?
Denna utbildning är framtagen tillsammans med Arbetsförmedlingen vilket innebär att du behöver kontakta din handläggare på Arbetsförmedlingen för att ansöka till denna utbildning.