Hem / Utbildning / Arbetsmarknadsutbildning / Utbildning till maskinoperatör i samarbete med Svensk Plaståtervinning AB

Utbildning till operatör i samarbete med Svensk Plaståtervinning AB

Är du arbetssökande och intresserad av att arbeta som maskinoperatör? Svensk Plaståtervinning är i behov av fler duktiga operatörer till sin stora anläggning i Motala. Tillsammans med Arbetsförmedlingen har vi tagit fram en operatörsutbildning som förbereder dig för jobbet direkt efter studierna. Inga förkunskaper krävs.

Utbildningstyp:

Arbetsmarknadsutbildning

Utbildningsort:

Mjölby

Utbildningsstart:

19 mars 2024

Om utbildningen

Den här utbildningen är framtagen tillsammans med Arbetsförmedlingen och förbereder dig för arbete som operatör på Svensk Plaståtervinning i Motala direkt efter avslutade studier. Utbildningen görs på Monticos skola i Mjölby där du kombinerar teoretiska studier med praktiska moment. Utbildningen är en fantastisk möjlighet att skaffa dig efterfrågad kompetens och arbeta på en världsledande plaståtervinningsanläggning.

Utbildningens upplägg

Bedömning av kunskapsnivå

Utbildningen börjar preliminärt den 19 mars. Under de tre första veckorna gör vi tester och bedömer din nuvarande kunskapsnivå. Detta gör att vi kan anpassa utbildningen till din nivå för att ge dig den bästa möjliga starten på dina studier.

Utbildning på Montico

Efter nivåbedömningen börjar du en basutbildning i industriteknik på vår skola i Mjölby, där det även ingår en truckförarutbildning. Utbildningen innehåller både teoretiska studier och praktiska moment. Med hjälp av våra erfarna lärare får du lära dig allt du behöver för att bli anställningsbar direkt efter studierna.

Arbetsplatsförlagt lärande

Under utbildningen kommer du att ha cirka fyra veckors APL (arbetsförlagt lärande) på Svensk Plaståtervinning i Motala. På praktiken får du samla på dig nyttig erfarenhet om jobbet som maskinoperatör och lärdom om hur det är att arbeta på företaget.

Anställning

Efter utbildningen är du redo att ta steget att jobba som operatör på Svensk Plaståtervinning i Motala med preliminär anställningsstart den 3 juni.

Vem kan gå utbildningen?

För att gå den här utbildningen behöver du vara arbetssökande och inskriven på Arbetsförmedlingen. I övrigt krävs inga förkunskaper.

Om Svensk Plaståtervinning

Svensk Plaståtervinning AB erbjuder ett rikstäckande system för insamling och cirkulär återvinning av plastförpackningar i Sverige för verksamheter med producentansvar.

Som operatör på Svensk Plaståtervinning säkerställer du att sorteringen av plastförpackningar löper på som den ska. Du jobbar framför allt med att övervaka sorteringen och åtgärda problem när de uppkommer i produktionen. Arbetet växlar mellan övervakning från kontrollrum och att arbeta ute i sorteringen. Du arbetar också med löpande underhåll av maskinparken och ansvarar för matning och hämtning från produktionslinan.

Häng med på en spännande tillväxtresa, på ett bolag med höga ambitioner och en strävan att minimera klimatavtrycket från plastförpackningar.

Rekryteringsmöte den 13 mars

Om du går vidare i rekryteringsprocessen så kommer du att kallas till ett rekryteringsmöte med speedintervju den 13 mars. Därför ber vi dig att planera för det i din kalender redan nu.

Svensk Plaståtervinning logga.

Den här utbildningen bedriver Montico i samarbete med Svensk Plaståtervinning AB och Arbetsförmedling.

Frågor om utbildningen?

Välkommen att kontakta Kristina Aronsson på Montico på:

Telefon:

0140-59 90 10