Två CNC-operatörer framför en CNC-maskin.
Hem / Utbildning / Arbetsmarknadsutbildning / CNC-utbildning i samarbete med Sulzer i Vadstena

CNC-utbildning i samarbete med Sulzer i Vadstena

Är du arbetssökande och intresserad av att arbeta som CNC-operatör? Sulzer i Vadstena är i stort behov av fler duktiga operatörer. Tillsammans med Arbetsförmedlingen har vi tagit fram en utbildning i CNC som förbereder dig för jobbet direkt efter studierna. Inga förkunskaper krävs.

Studieort

Mjölby

Start

19 juni 2023

Längd

Cirka 41 veckor

Utbildningstyp

Arbetsmarknads-utbildning

Om utbildningen

Tillsammans med Arbetsförmedlingen har vi tagit fram en utbildning som förbereder dig för arbete som CNC-operatör på Sulzer i Vadstena. Utbildningen görs på Monticos skola i Mjölby där du kombinerar teoretiska och praktiska studier i verkstadsteknik och CNC. En kanonmöjlighet att skaffa dig efterfrågad kompetens inom ett yrke med fantastiska jobbmöjligheter.

Utbildningens upplägg

Bedömning av kunskapsnivå

Utbildningen börjar preliminärt den 19 juni. Under de två första veckorna gör vi tester och bedömer din nuvarande kunskapsnivå. Detta gör att vi kan anpassa utbildningen till din nivå för att ge dig den bästa möjliga starten på dina studier.

Utbildning i CNC

Efter nivåbedömningen börjar du din utbildning i CNC på vår skola i Mjölby. Utbildningen innehåller både teoretiska och praktiska studier i industriteknik med fokus på CNC. Med hjälp av våra erfarna lärare lär du dig allt du behöver veta för att bli en duktig CNC-operatör.

Praktik

Under utbildningen kommer du att ha cirka fyra veckors APL (praktik) på Sulzer. På praktiken får du samla på dig nyttig erfarenhet och lärdom om hur det är att jobba på företaget.

Anställning

Efter utbildningen på skolan och praktiken är du redo att ta steget att jobba som CNC-operatör på Sulzer.

Vem kan gå utbildningen?

För att gå den här utbildningen behöver du vara arbetssökande och inskriven på Arbetsförmedlingen.

I övrigt krävs inga förkunskaper.

Kanske är du kvinna och intresserad av att jobba inom industrin? Vi uppmuntrar kvinnor att söka till utbildningen, eftersom svensk industri är i behov av ökad jämställdhet. Många gånger har kvinnor som inte haft förkunskaper, visat sig vara guldkorn på vår utbildning.

Informationsmöte 7 juni

Om du går vidare i rekryteringsprocessen så kommer du att kallas till ett informationsmöte med speedintervjuer den 7 juni. Därför ber vi dig att planera för det i din kalender redan nu.

Sulzer logga.
Arbetsförmedlingens logga

Den här utbildningen bedriver Montico i samarbete med Sulzer och Arbetsförmedlingen.

Har du frågor om utbildningen?

Om du har några funderingar kring utbildningen är du välkommen att kontakta Kristina Aronsson på Montico på
0140-59 90 10 eller kristina.aronsson@montico.se.