Hem / Utbildning / Arbetsmarknadsutbildning / CNC-utbildning i samarbete med Minec Produktion AB i Åtvidaberg

CNC-utbildning i samarbete med Minec Produktion AB i Åtvidaberg

Är du arbetssökande och intresserad av att arbeta som CNC-operatör? Minec i Åtvidaberg är i behov av fler duktiga operatörer. Tillsammans med Arbetsförmedlingen har vi tagit fram en utbildning i CNC som förbereder dig för jobbet direkt efter studierna. Inga förkunskaper krävs.

Utbildningstyp:

Arbetsmarknadsutbildning

Utbildningsort:

Mjölby

Utbildningsstart:

31 januari 2024

Att jobba på Minec

Minec är legoleverantör av mekaniska komponenter och har lång erfarenhet av skärande bearbetning, fräsning, svarvning, svetsning samt gasskärning. Som CNC-operatör på Minec ställer du in program och byter verktyg i fleroperationsmaskiner utifrån ritningar. Du arbetar tillsammans med ett litet sammansvetsat team där ni gemensamt planerar och producerar veckans arbeten samt övervakar processen och utför löpande kvalitetskontroller av produkterna.

Om utbildningen

Den här utbildningen är framtagen tillsammans med Arbetsförmedlingen och förbereder dig för arbete som CNC-operatör på Minec i Åtvidaberg direkt efter avslutade studier. Utbildningen görs på Monticos skola i Mjölby där du kombinerar teoretiska och praktiska studier i verkstadsteknik och CNC. En kanonmöjlighet att skaffa dig efterfrågad kompetens inom ett yrke med fantastiska jobbmöjligheter.

Utbildningens upplägg

Bedömning av kunskapsnivå

Utbildningen börjar preliminärt den 31 januari. Under de fyra första veckorna gör vi tester och bedömer din nuvarande kunskapsnivå. Detta gör att vi kan anpassa utbildningen till din nivå för att ge dig den bästa möjliga starten på dina studier.

Utbildning i CNC

Efter nivåbedömningen börjar du basutbildningen på vår skola i Mjölby och därefter CNC. Utbildningen innehåller både teoretiska och praktiska studier i industriteknik och CNC. Med hjälp av våra erfarna lärare får du allt du behöver för att bli anställningsbar direkt efter studierna.

Arbetsplatsförlagt lärande

Under utbildningen kommer du att ha cirka fyra veckors APL (arbetsförlagt lärande) på Minec. På praktiken får du samla på dig nyttig erfarenhet och lärdom om hur det är att jobba på företaget.

Anställning

Efter utbildningen på skolan är du redo att ta steget att jobba som CNC-operatör på Minec med preliminär anställning den 5 augusti.

Vem kan gå utbildningen?

För att gå den här utbildningen behöver du vara arbetssökande och inskriven på Arbetsförmedlingen.

I övrigt krävs inga förkunskaper.

Kanske är du kvinna och intresserad av att jobba inom industrin? Vi uppmuntrar kvinnor att söka till utbildningen, eftersom svensk industri är i behov av ökad jämställdhet. Många gånger har kvinnor som inte haft förkunskaper, visat sig vara guldkorn på vår utbildning.

Eftersom det är 2-skift och kollektivtrafiken inte fungerar dessa tider, behöver du kunna ta dig med bil eller på annat sätt till och från arbetsplatsen.

Rekryteringsmöte den 25 januari

Om du går vidare i rekryteringsprocessen så kommer du att kallas till ett rekryteringsmöte med speedintervju den 25 januari. Därför ber vi dig att planera för det i din kalender redan nu.

Minec logga.
Den här utbildningen bedriver Montico i samarbete med Minec Produktion AB och Arbetsförmedlingen.

Frågor om utbildningen?

Välkommen att kontakta Kristina Aronsson på Montico på:

Telefon:

0140-59 90 10