Åse Esselius i produktionsmiljö.

Kundcase | Rekrytering

TURAB hyr in med tanke att anställa

För TURAB är Monticos upplägg med hyrrekrytering ett bra och tidsbesparande sätt att hitta och anställa nya medarbetare med rätt profil till sin vattenturbinverksamhet.

Vad är bakgrunden till att ni samarbetar med Montico?

– Det började med att vi hade svårt att hitta resemontörer. Jag insåg att vi behövde ta hjälp utifrån så jag frågade Michael Kullberg på Montico som ledde ett nätverk som jag var med i, om de även hade rekrytering, säger Åse Esselius som är VD på Turab i Nässjö sedan januari 2021.

– Först testade vi med vanlig rekrytering men det var svårt för rekryteraren att hitta lämpliga kandidater. Det var först när vi fick kontakt med Dejan Rajcevski som jobbade med hyrrekrytering som vi fick förståelse för vad vi behövde för profil. Sedan dess har det fungerat bra och samarbetet har fortsatt.

”Det är svåra tjänster, resande servicetekniker, att hitta rätt profil till men via Montico har vi fått in några riktigt bra kollegor.”

Vad får ni för hjälp av Montico?

– De hjälper oss att hitta kandidater som vi först hyr och sedan anställer. Vi hyr alltid in med tanke att anställa efter några månader. Det är svåra tjänster, resande servicetekniker, att hitta rätt profil till men via Montico har vi fått in några riktigt bra kollegor.

– Montico gör första gallringen för att se om kandidaten passar. Det hjälper oss mycket och vi sparar tid på att inte behöva göra den första intervjun, göra bakgrundskoll och så vidare.

Om TURAB

TURAB, Turbin- & Regulatorservice AB i Nässjö, är en svensk tillverkare av vattenturbiner för småskalig vattenkraft, verksam inom förebyggande underhåll, renovering och nytillverkning. Företaget grundades 1965 och har idag 28 anställda. Läs mer om TURAB på www.turab.se.

Är ditt företag i behov av personal?

Vill du komma i kontakt med oss för att få rådgivning kring vilken personallösning som passar dig och ditt företag bäst? Klicka på knappen nedan för att kontakta oss!