John Astor, Head of Design & Engineering på Artex.

Kundcase | Rekrytering

Artex vänder sig alltid till Montico när de behöver anställa

Artex var så nöjda med tillsättningen av en ingenjör som Montico hjälpte dem med år 2012 i ett viktigt skede i deras utveckling, att de sedan dess vänder sig till Montico varje gång de behöver anställa personal.

Hur kom det sig att ni anlitade Montico?

– Det var för tio år sedan när Artex sökte en självgående ingenjör som kunde bygga upp och ansvara för en helt ny avdelning inom produktutveckling. Man tog hjälp av Montico för att hitta rätt i rekryteringen och ingenjören som anställdes, det var jag, säger John Aston.

– När jag började var vi kanske 30 personer. Idag är vi drygt 300. Vi har utvecklats från ett renodlat textilföretag till ett industriföretag som förutom tillverkning inom textilier, läder, skum, plast, metall, trä och komposit även arbetar med design, produktutveckling och konstruktion.

”Jag litar verkligen på Monticos bedömning. De är bra människokännare och vi har alltid varit jättenöjda med rekryteringarna.”

Vad har ni fått för hjälp från Montico?

– De har hjälpt oss att växa och klara av allt vi har att göra. Jag brukar säga när vi får in nya projekt som vi har svårt att hinna med, att antingen får vi tacka nej eller så får vi anställa. Då är det bara att ringa till Montico får jag som svar då.

– Det är en stor investering att anställa, en komplex process, och det är viktigt att det blir rätt. Det handlar inte alltid om kvalifikationerna på pappret utan om det är rätt person som passar i vår företagskultur. Jag litar verkligen på Monticos bedömning. De är bra människokännare och vi har alltid varit jättenöjda med dem vi fått in på företaget. Vi har en väldigt bra relation med Montico och de känner oss väldigt bra.

Om Artex

Artex är ett av Sveriges största industriföretag inom sömnad, tillskärning av textilier och industriell tapetsering. Företaget startades 1928 och har sex produktionsanläggningar i Sverige och Lettland med totalt ca 300 anställda. Bland kunderna finns Scania, Volvo, Bombardier, Kinnarps, Alstom, Stadler, Göteborgs Spårvägar med flera.

Lär mer om Artex här.

Är ditt företag i behov av personal?

Vill du komma i kontakt med oss för att få rådgivning kring vilken personallösning som passar dig och ditt företag bäst? Klicka på knappen nedan för att kontakta oss!