TitanX logga.

Verksamhetsutveckling och ledarskap

TitanX imponerade av Monticos utbildning
Högt över förväntan. Så summerar Anna Thörnow, HR Business Partner på TitanX Engine Cooling i Linköping, utbildningen hos Montico som alla deras teamledare och linjechefer har gått.

Varför valde ni att gå utbildning i ledarskap hos Montico?

Vi har sett ett behov av att stärka upp våra ledare och tittat på lite olika alternativ. Jag tog ett möte med Michael Kullberg som gjorde en mycket bra presentation. Han var väldigt öppen med vad utbildningen skulle innehålla och samtidigt lyhörd inför våra behov och önskemål. Väldigt förtroendeingivande. Först tänkte vi att bara teamledarna skulle gå men på Michaels inrådan tog vi även med linjecheferna och det är vi glada för idag. Det är enklare att lösa saker direkt i gruppen när båda har varit med.

Vad tyckte ni om utbildningen?

Jag har jobbat mycket med utbildningar och jag måste säga att jag är imponerad. Det var ett väl genomtänkt upplägg och all cred till kursledaren Michael som var väldigt duktig på att styra diskussionerna och få med alla. Innehållet var intressant och relevant både för teamledare och linjechefer. Det var bra att den var så praktisk med läxor så att man fick använda det i vardagen. Sedan att man hade en bodyguard efter utbildningen för att jobba vidare med det man lärt sig. Det var ett bra sätt att förlänga värdet av utbildningen så det inte bara tog slut när den var klar.

Hur fungerade det att göra utbildningen digitalt?

Det gick högt över förväntan. En del var skeptiska till att det skulle vara digitalt och jag trodde att en del skulle hoppa av. Det är inte lätt att få en teamledare som är van att gå på verkstadsgolvet att sätta sig vid en dator för en halvdagsutbildning, men det har gått förvånansvärt bra. Visst hade vi en del tekniska utmaningar och en del har uttryckt att det nog skulle gett ännu mer om de träffats fysiskt. Men å andra sidan var det ett smidigt sätt att samla alla utan att behöva resa. Och om någon var sjuk kunde man hoppa in i en annan grupp.

Vilka skulle du säga är de största lärdomarna?

De har främst varit på individnivå. Särskilt lärorikt var det med personlighetsanalyserna, att lära sig mer om sig själv och även få en ökad förståelse för andra. Deltagarna säger att de fått andra verktyg nu för att agera. Utbildningen har också synliggjort vissa saker, t ex att vi behöver jobba vidare med job descriptions och att det finns rätt förutsättningar för att kunna utföra sitt arbete. Även hur man som teamledare och linjechef kan bli tydligare i sin kommunikation.

Om TitanX Engine Cooling

TitanX Engine Cooling AB är en global partner till tillverkare av kommersiella fordon för värmeöverföring och engagerad i att utveckla värmehanteringslösningar för en renare transport. Deras uppdrag är att tillhandahålla innovativa och konkurrenskraftiga lösningar för värmehantering för att påskynda arbetet med renare transporter. I Sverige sker tillverkning i Mjällby och Linköping

Läs mer om TitanX på https://www.titanx.com/.

Vi hjälper dig med ledarskap- och verksamhetsutveckling

Hos Montico hittar du både kurser och tjänster inom ledarskap- och verksamhetsutveckling som går att anpassa efter ditt företags unika behov. Klicka på knappen nedan för att se hela vårt utbud.