Hanna HR-chef på Stoeryd.

Verksamhetsutveckling och ledarskap

Stoeryd AB fick med sig många användbara verktyg från Monticos teamledarutbildning
För Stoeryd AB är det viktigt att ha ett coachande ledarskap inom företaget. Därför satsade de på en teamledarutbildning för sina arbetsledare. HR-ansvarig Hanna Bergkvist berättar mer om hur det gick till.

Varför valde ni att gå Monticos teamledarutbildning?

– Vi tycker ledarskapet är viktigt och ville satsa på våra arbetsledare. När vi såg kursinnehållet lät det väldigt bra och relevant, särskilt delarna om det coachande förhållningssättet och den personliga DISC-analysen. Jag var ganska ny i min roll som HR-ansvarig så jag gick också utbildningen tillsammans med våra nio arbetsledare.

Hur upplevde du utbildningen?

– Jag tyckte den var bra. En härlig, positiv och verkligen engagerad kursledare som såg oss som personer. Den personliga DISC-analysen med färger var jättebra. Vi hade gruppdiskussioner och fick göra en del praktiska övningar så det var inte bara en massa teori. Det var överhuvudtaget ett bra innehåll och ett bra upplägg med fyra halvdagar på plats hos oss. Sedan var det väldigt bra att vi fick med oss hela kursmaterialet efteråt, då kan man alltid gå tillbaka.

Vad tyckte arbetsledarna?

– Kursutvärderingarna visar på ett högt betyg från alla. De tycker att fler på företaget borde gå för att förstå människan bättre. De fick med sig många bra verktyg som de har användning av. Det pratas mycket om färgerna till exempel. Att du är ju grön osv och man förstår att beroende på vilken färg man är har man olika behov av kommunikation osv. Det pratas också mycket om lilla p och stora k. Att man ska ta itu med ett problem tidigt innan det blir en stor konflikt.

Vad har ni haft för nytta av utbildningen?

– Vi lärde oss mycket. Särskilt det här med färgerna har gjort att vi fått en större förståelse för att man är olika. Vi skrev också ett personligt kontrakt sista dagen om vad man har för styrkor och vad man behöver jobba på. Det är bra att kolla på ibland. Vi kom också fram till att vi behövde ett forum där arbetsledarna kunde träffas, så nu har vi börjat med ledarträffar en gång i månaden där de kan ventilera och utbyta erfarenheter. Det är ett väldigt bra forum som också sprider kunskap.

Om Stoeryd AB

Stoeryd AB är en privatägd kontraktstillverkare med produktionsanläggning i Tranås. Tillverkningen består av färdiga produkter, delsystem, komponenter och reservdelar mestadels baserat på stål, aluminium och rostfritt stål. Företaget grundades 1969 och har idag omkring 100 anställda. Läs mer om Stoeryd AB på www.stoeryd.se.

Vi hjälper dig med ledarskap- och verksamhetsutveckling

Hos Montico hittar du både kurser och tjänster inom ledarskap- och verksamhetsutveckling som går att anpassa efter ditt företags unika behov. Klicka på knappen nedan för att se hela vårt utbud.