Kerstin Enqvist på Plantagen.

Verksamhetsutveckling och ledarskap

”Jag lärde mig mycket om hur jag som ledare kan hjälpa mina medarbetare på bästa sätt.”
Kerstin Enqvist hade nyligen fått en ny roll som teamledare för kundservice på Plantagen. Hon hade inte så mycket ledarerfarenhet och valde därför att gå Monticos digitala ledarutbildning.

– Det var ett perfekt upplägg med fyra halvdagar och eftersom det var digitalt på distans tog det inte så mycket tid från verksamheten och man slapp restid. Det märktes att det fanns en tanke med allt och det kändes jättetryggt. Det var väldigt effektivt och vi hann med fantastiskt mycket.

Vad tyckte du om innehållet i utbildningen?

– Det var jättebra. Dels var det sådant man har sett men inte reflekterat över så mycket och dels bitar som var helt nya. Det var väldigt fascinerande, t ex vad som motiverar människor och det här med AIK, attityd, inställning och kommunikation.

– Sedan var det bra att vi var från så många olika verksamheter och platser i Sverige, det gav en bredare bild och många olika aspekter.

Var det något som du har haft särskilt stor nytta av?

– Vi gick igenom vad majoriteten vill ha i en ledare och det lärde mig mycket om hur jag som teamledare kan hjälpa mina medarbetare på bästa sätt. Jag fick också med mig att jag kan ju fråga mina medarbetare vad de tycker, vad de behöver och vill ha.

– Som ny ledare känner jag att konfliktlösning inte är mitt starkaste kort. Där fick vi med oss verktyg som vi också testade på varandra. Det var fler än jag som tyckte det var svårt och det hjälpte mycket att diskutera med de andra i gruppen.

Om Plantagen

Plantagen är ett företag i växtbranschen med 128 butiker runt om i Sverige, Norge och Finland och 2400 anställda. Den första Plantagenbutiken öppnade i Norge för lite mer än 35 år sedan. Sedan 2016 ägs Plantagen av Ratos. Läs mer om Plantagen på www.plantagen.se.

Vi hjälper dig med ledarskap- och verksamhetsutveckling

Hos Montico hittar du både kurser och tjänster inom ledarskap- och verksamhetsutveckling som går att anpassa efter ditt företags unika behov. Klicka på knappen nedan för att se hela vårt utbud.