Thanakorn läste till rörsvetsare och fick jobb direkt

Thanakorn Malm gick Monticos industrirörmontörutbildning och fick jobb som rörsvetsare på Kvalitetssvets i Kristinehamn.
Thanakorn håller i en svets i en verkstad.

Montico bedriver sedan många år en industrirörmontörutbildning på Hammarö. Där utbildar man årligen cirka 25 nya rörsvetsare och de flesta får jobb direkt efter avslutad utbildning. En av dem är Thanakorn Malm.

Thanakorn jobbade som montör på Scania Södertälje där han provade att svetsa lite. Där föddes intresset för svetsning och när han blev uppsagd på grund av pandemin valde han att läsa till rörsvetsare på Montico.

När utbildningen närmade sig sitt slut kontaktade han företaget Kvalitetssvets i Kristinehamn dit han fick komma och lägga ett site-test, ett yrkeskunskapsprov, vilket han klarade galant. En anställning lät inte vänta på sig, och idag jobbar Thankorn som rörsvetsare där.

Utbildningar som leder till jobb

Det råder stor kompetensbrist inom många branscher på dagens arbetsmarknad. Våra yrkesutbildningar är utformade efter arbetsmarknadens behov. Därför kan du vara säker på att du hos Montico hittar utbildningar som leder till jobb.

Klicka på knappen nedan för att se vårt utbildningsutbud.

Vi har hittat rätt genom Montico

Johan fick hjälp att hitta rätt

Johan fick hjälp att hitta rätt

Johan Wendt hade svårt att hitta ett jobb. Hos Montico fick han hjälp att komma ut i praktik på ett bygge där han nu har fått jobb som vaktmästare.