Lisen porträttbild och i svetsarbetet.

Referenser | Utbildning

Lisen utbildade sig till svetsare på Volvo CE – ”Gick fortare än jag trott.”
Lisen Tingskog ville byta bana och gick svetsutbildningen som Montico ordnar i samarbete med Volvo Construction Equipment. Direkt efter utbildningen fick hon jobb.

Hur kom det sig att du gick Monticos svetsutbildning för Volvo CE?

Det var av en ren slump egentligen. Jag var sugen på att göra någonting annat men visste inte riktigt vad. Jag har tidigare jobbat 15 år som Art Director och de senaste sju åren på en gymkedja som platschef. Jag ville byta bana och surfade runt bland lediga jobb och så dök det här upp, en svetsutbildning för kvinnor. Jag tänkte det skadar ju inte att gå på informationsträffen i varje fall. Det verkade intressant så jag sökte.

Vad tyckte du om utbildningen?

Jag är jättenöjd med utbildningen och har fått känna på alla bitar. Det gick enklare och fortare än jag trott. Jag började i januari och planen var att studera på 130 % för att bli klar på ett år, men jag blev klar redan efter 8 månader. Jag hade lätt för de teoretiska delarna och även att svetsa gick bra. Jag brukar i och för sig gå all in när jag ger mig på något och så gillar jag handarbete och har det där pillet i mig.

Berätta om praktiken?

Jag gjorde sex veckor praktik på Volvo CE. Jag hade en superbra handledare som tog hand om mig och lärde upp mig. Praktiken var kanon och jag kände mig nästan som en anställd från början. Jag var väldigt engagerad, nyfiken och ställde många frågor så jag lärde mig mycket.

När du gått klart utbildningen, vad hände då?

Direkt efter utbildningen blev jag anställd av Montico och uthyrd till Volvo CE. Det är en visstidsanställning på sex månader och jag hoppas att jag får vara kvar även efter det.

Berätta om jobbet. Vad gör du och hur trivs du?

Jag är på samma avdelning där jag gjorde min praktik. Där bygger vi dumprar och jag är på en av fyra svetsavdelningar som heter bakram. Vi bygger ihop plåtbitar till en färdig del som vi skickar vidare till monteringsavdelningen. Det är ett jätteroligt jobb, välbetalt är det också. Jag hoppas att fler tjejer vågar sig på det. Jag skulle gärna vilja ha fler kvinnliga medarbetare.

Utbildningar som leder till jobb

Det råder stor kompetensbrist inom många branscher på dagens arbetsmarknad. Våra yrkesutbildningar är utformade efter arbetsmarknadens behov. Därför kan du vara säker på att du hos Montico hittar utbildningar som leder till jobb.

Klicka på knappen nedan för att se vårt utbildningsutbud.