Åsa på sin arbetsplats.

Referenser | Utbildning

Åsa fick fast jobb direkt efter elmontörsutbildningen
Redan under sin praktik blev Åsa Björklund erbjuden tillsvidareanställning som elmontör på Gehab.

Hur kom det sig att du började på Monticos elmontörsutbildning?

Jag såg på Facebook att de skulle ha en informationsträff om elmontörsutbildningen som de skulle ha för Gehab och jag tänkte att det lät intressant. Jag hade ett jobb inom montering och det hände inte så mycket nytt där. Jag kommer från bilprovningsvärlden och har alltid gillat el så att läsa till elmontör passade mig bra tyckte jag.

Vad tyckte du om utbildningen?

Det praktiska gjorde vi på skolan men all teori var på distans och det var väldigt bra för mig att kunna studera där man vill och när man vill. Det var fritt att lägga upp det som man ville. Jag valde att jobba två dagar i veckan samtidigt så det inte blev alltför fattigt. Jag ville bli färdig så fort som möjligt och körde på i ganska högt tempo, jag blev klar på nio månader.

Hade ni någon praktik?

Ja, totalt hade vi sex veckors praktik uppdelat på två perioder, två plus fyra veckor, där vi fick testa på yrket och lära oss mer. Jag gjorde praktiken på Gehab och blev erbjuden tillsvidareanställning hos dem redan under tredje praktikveckan så jag började där när jag läst klart.

Vad gör du på jobbet som elmontör?

Gehab är ett företag inom lastbilspåbyggnad och det jag gör är att koppla all el som ska ut från förarhytten. Jag drar och kopplar kabel från strömställarknappen genom säkringar, relän och kontakter inne i hytten som ska vidare ut till belysning, kranar och andra förbrukare i lastbilsutrustningen. Det är väldigt specifikt och mycket att lära sig men nu börjar man komma till rätta. Det är bra folk och finns alltid någon att fråga. Jag trivs bra. Det här jobbet ger bra hjärngymnastik.

Utbildningar som leder till jobb

Det råder stor kompetensbrist inom många branscher på dagens arbetsmarknad. Våra yrkesutbildningar är utformade efter arbetsmarknadens behov. Därför kan du vara säker på att du hos Montico hittar utbildningar som leder till jobb.

Klicka på knappen nedan för att se vårt utbildningsutbud.