Tre personer framför en CNC-maskin i fabriksmiljö.

Referenser | Jobba som konsult

Robbin fick jobb genom Montico efter att ha gått CNC-utbildning
Robbin Vestlin var arbetssökande och bestämde sig för att utbilda sig inom CNC på Monticos skola i Västervik. Han blev klar på 6 månader och fick sedan jobb genom Monticos bemanning som konsult på IAC i Ankarsrum.

Hur kom det sig att du gick Monticos CNC-utbildning?

– Jag hade tidigare flyttat till Västervik från Västmanland för att jobba på Ljunghäll utanför Vimmerby, där jag bl a fick prova på CNC och det gav mersmak. När jag sedan blev arbetslös tänkte jag att det skulle vara bra att utbilda sig inom CNC. Jag fick tips om Monticos utbildning och började läsa där i april förra året.

Var utbildningen som du förväntat dig?

– Den var mer än förväntat. Lärarna var guld värda, pedagogiska, lugna och visade hur man gjorde. Jag tyckte programmeringen var jätterolig att lära sig. Och skärtekniken, att kunna räkna ut skärdata till olika material och vilka verktyg som passar bäst. Sedan fick man lära sig mycket om CAM-beredning, materiallära, mätteknik och ritningsläsning. Man får också möjlighet att gå kurser för brandfarliga heta arbeten, truck och traverskort. Om man är tekniskt intresserad och gillar programmering är detta en jättebra utbildning att gå. Den ger så mycket kunskaper som man har med sig hela livet.

Och efter utbildningen, vad hände då?

– Jag blev klar efter ett halvår och började direkt söka jobb. Jag hade fått tips från en av mina lärare att kontakta Monticos bemanning så jag gjorde det och fick komma på intervju redan efter en vecka. Och en månad senare började som konsult på IAC i Ankarsrum. Allt gick jättefort. Med ett grönt CNC-certifikat i bagaget och en industriteknisk basutbildning, blir man mycket mer attraktiv på arbetsmarknaden, både i Sverige och internationellt.

Vad gör du på ditt nya jobb?

– Jag jobbar som CNC-operatör. IAC är ett aluminiumgjuteri som gör olika detaljer till företag. Just nu arbetar jag med detaljer till Volvos lastbilar. Det är massproduktion där jag bearbetar detaljen, mäter, avsynar och paketerar. Sen är det att övervaka maskinen, sköta underhåll och så. Jag trivs jättebra.

Hur är det att vara konsult?

– Jag är inhyrd som konsult men är som en vanlig anställd med samma förmåner. Det är bra villkor och känns tryggt. Kontakten med Montico funkar jättebra, de är seriösa, kommer på besök varje vecka och är alltid snabba på att svara om jag behöver vabba eller så och lätta att prata med.

Jobba som konsult hos Montico

Att arbeta som konsult hos oss innebär att du är anställd hos Montico, men arbetar på något av våra kundföretag. Som konsult får du ett omväxlande och utvecklande jobb.

Klicka på knappen nedan för att läsa mer om hur det är att jobba som konsult hos oss.