Paul matar in träskiva i maskin.

Referenser | Jobba som konsult

Paul tvekade aldrig att bli konsult
För Paul var det inga tveksamheter när han blev erbjuden jobb som bemanningskonsult på Montico, fastän det egentligen var dags att gå i pension. ”Det var bara att köra”.

Paul Murphy är 65 år och kommer ursprungligen från Irland. Han har en lång och spännande yrkesbakgrund där han bott och arbetat i många länder i Europa. Han har bland annat jobbat på kontor med tekniska ritningar, inom möbelsnickeri och på olika byggarbetsplatser. Sedan åtta år bor han i Sverige där han mest jobbat inom bygg och anläggning.

– Jag har aldrig haft problem att få jobb, särskilt inte efter att jag tog byggcertifikat. När det senaste jobbet i Nässjö där jag lade skoltak var slut, funderade jag på vad jag skulle göra härnäst och om jag kanske skulle pensionera mig. Jag fick en jobbcoach på Arbetsförmedlingen som skickade mitt CV till Montico och det gick väldigt snabbt tills de hörde av sig, säger Paul.

Han blev erbjuden ett jobb som bemanningskonsult på Montico. De hade ett uppdrag i produktionen hos Glimåkra of Sweden i Tranås som de trodde skulle passa honom. Glimåkra är en underleverantör av fanerade komponenter till möbel- och inredningsindustrin.

– Jag tyckte det lät väldigt intressant så det var bara att köra. Inga tveksamheter. Det finns många intressanta jobb om man är konsult så jag ser bara positivt på det.

På Glimåkra har Paul växlat mellan att arbeta inom monteringen och med fanertillverkning. Han tycker det är ett roligt och omväxlande jobb där han får vara med i hela kedjan.

– På faner inspekterar vi materialet, bedömer kvaliteten och sorterar fram vilka bitar som passar till de olika beställningarna vi har från kund. På montering limmar vi fast faneret på MDF eller annat skivmaterial. Jag har varit inhyrd i sex månader och nu har jag fått en tillsvidareanställning hos Glimåkra. Det känns jättebra och jag har inga tankar på att pensionera mig än på ett tag.

Jobba som konsult hos Montico

Att arbeta som konsult hos oss innebär att du är anställd hos Montico, men arbetar på något av våra kundföretag. Som konsult får du ett omväxlande och utvecklande jobb.

Klicka på knappen nedan för att läsa mer om hur det är att jobba som konsult hos oss.