Klaidas framför CNC-maskin.

Referenser | Jobba som konsult

Klaidas fick fast jobb som CNC-operatör genom Monticos bemanning
Efter att Klaidas Laurynas Kalade gått klart sin CNC-utbildning var det svårt att få jobb. Han började som bemanningskonsult på Montico som hittade ett uppdrag åt honom som CNC-operatör på Tubex. Nu har han fått fast jobb där.

Hur kom det sig att du började som konsult på Montico?

– Jag hade utbildat mig till CNC-operatör på Montico men det var svårt att få jobb. Jag hade varit arbetslös en månad när jag hittade ett jobb som montör på Toyota i Mjölby som jag tog så länge. Sedan kontaktade Raimonda på Montico mig, hon ville hjälpa mig att hitta ett jobb som bättre matchade min profil så jag fick börja där som bemanningskonsult.

Vad fick du göra som bemanningskonsult?

– Jag blev uthyrd som CNC-operatör till ett företag som heter Tubex. De tillverkar hydraulcylindrar och pneumatikcylindrar. Det jag gör är att svarva kolvar, både i CNC och manuell svarv.

Har du haft några andra uppdrag?

– Nej jag har bara varit på Tubex. Och nu efter att ha varit konsult där i sex månader har jag fått fast jobb så de tar över min anställning från Montico.

Hur var kontakten med Montico?

– Den var klockren. Det var lätt att komma i kontakt med dem och det var bara att jag hörde av mig om jag behövde hjälp, t ex om jag behövde kläder eller anmäla vab eller så.

Hur ser du på jobbet som bemanningskonsult?

– Det är ju bra för yngre som vill testa olika jobb och för dem som vill komma in på arbetsmarknaden. Jag ville hellre ha fast jobb på ett företag men det var ju faktiskt jobbet som bemanningskonsult på Montico som ledde till jobbet jag nu har fått så det var bra för mig med.

Jobba som konsult hos Montico

Att arbeta som konsult hos oss innebär att du är anställd hos Montico, men arbetar på något av våra kundföretag. Som konsult får du ett omväxlande och utvecklande jobb.

Klicka på knappen nedan för att läsa mer om hur det är att jobba som konsult hos oss.