Dorothea och Raimonda.

Referenser | Jobba som konsult

Dorothea blev anställd på Arq Design efter att först ha hyrts in som konsult från Montico
Genom vår bemanning har vi i dagsläget cirka 750 anställda konsulter som jobbar hos våra kundföretag genom uthyrning. En av dem är Dorothea Horvat. Här delar hon med sig av sin syn på jobbet som konsult och vilka fördelar det inneburit för henne.

Hur kom det sig att du blev konsult på Montico?

Jag hade ett vikariat i Linköping som löpte ut och sökte efter ett nytt jobb. Jag kände att jag ville göra något helt annat och ville jobba inom industrin. Jag kollade runt bland företagen i Tranås som är en industristad och sökte en del jobb. I början av året träffade jag Raimonda på Montico för ett jobb som jag hade sökt. Det blev inget den gången men sedan hörde hon av sig igen för ett annat jobb som hon trodde jag skulle trivas med, som montör på Arq Design. Det lät intressant tyckte jag och sedan gick allt väldigt fort. Jag var på intervju en onsdag och de frågade om jag ville komma tillbaka och börja på måndag. Och det ville jag.

Och nu har du blivit anställd där?

Ja, först var jag inhyrd genom Montico i sex månader och nu har jag fått en anställning. Jag har varit på olika avdelningar och blivit upplärd vilket har varit jättekul. Jag trivs jättebra och har känt mig så välkommen. De gör ingen skillnad på folk och det är en skön miljö att vara i. Jag vet inte hur det skulle kunna bli bättre.

Vad skulle du säga att fördelarna är med att jobba som konsult?

Du har stora chanser att få in en fot någonstans. Kontakterna som Montico har med företagen är guld värda. Det skulle ta mycket längre tid för mig som privatperson att bygga upp det nätverket. Det är också en trygghet att ha Montico bakom sig. De sköter allt. När jobbet på ett företag är slut ordnar de ett annat. Jag upplevde att de verkligen ville lära känna mig och matcha med ett jobb där jag skulle passa in och trivas.

Jobba som konsult hos Montico

Att arbeta som konsult hos oss innebär att du är anställd hos Montico, men arbetar på något av våra kundföretag. Som konsult får du ett omväxlande och utvecklande jobb.

Klicka på knappen nedan för att läsa mer om hur det är att jobba som konsult hos oss.