Jenny Nordahl

Referenser

Jenny gick från lärare till CNC-operatör
Efter 17 år inom läraryrket kände Jenny Nordahl att det var dags att testa något nytt. Valet föll på att utbilda sig till CNC-operatör hos Montico och åtta månader efter påbörjad utbildning erhöll hon ett grönt certifikat i CNC och idag är hon på APL hos ett industriföretag i Eksjö där hon stormtrivs. Ville testa […]

Efter 17 år inom läraryrket kände Jenny Nordahl att det var dags att testa något nytt. Valet föll på att utbilda sig till CNC-operatör hos Montico och åtta månader efter påbörjad utbildning erhöll hon ett grönt certifikat i CNC och idag är hon på APL hos ett industriföretag i Eksjö där hon stormtrivs.

Ville testa något nytt

Under sina 17 år som lärare hann Jenny med att testa olika roller på olika nivåer inom skolväsendet och kände mot slutet att hon inte längre kunde utvecklas mycket mer i arbetet.

– Jag hade gått igenom läraryrket på både gymnasie-, högstadie-, mellanstadie- och lågstadienivå och kände mig helt färdig. Det gav mig personligen inte så mycket längre, så jag sa upp mig från mitt dåvarande jobb. Jag kände att jag verkligen behövde tänka igenom vad jag egentligen ville jobba med, berättar Jenny.

Sagt och gjort vände sig Jenny till Arbetsförmedlingen där hon gick på ett antal möten och fick guidning i vilka yrken hon skulle kunna tänka sig att jobba med i framtiden. Under tiden sökte hon även enklare lager- och monteringsjobb inom industrin och passade även på att ta ett truckkort.

– För mig var det viktigt att gå på ett helt nytt spår och inte något liknande det man redan jobbat med och då fanns det bland annat några industriyrken att välja bland vilket jag tyckte lät intressant.

Studiebesöket övertygade

En dag damp ett mejl från Arbetsförmedlingen ner i Jennys inkorg där hon fick frågan om hon ville komma på studiebesök på Monticos skola i Mjölby där hon fick en genomgång av skolan och industriutbildningen. Jenny fick ett mycket bra första intryck.

– Jag tror jag fick mejlet om inbjudan till studiebesöket på en måndag och på torsdag var jag på studiebesöket och redan på fredagen kunde jag tacka ja till en plats på industriutbildningen och då var jag så himla glad. Äntligen fick jag testa på något nytt, att bara stå vid svarven helt själv och bara fokusera på det, det var helt fantastiskt som omväxling, säger Jenny.

Praktiska delarna mest roliga

Jenny studerade CNC och verkstadsteknik hos Montico. Efter en yrkeskarriär med nästan uteslutande teori och pedagogik, var utbildningens praktiska delar extra roliga.

– Blandningen mellan teori och praktik var bra. Att jobba med det praktiska som att stå vid svarven, fräsa detaljer, putsa med bågfilar och sådant var ju jättekul. Då förstod jag ju liksom att det är det här jag kommer jobba med.

– Sen ska jag säga att lärarna har varit kompetenta och jättetrevliga. Jag har blivit så väl omhändertagen och jag har verkligen känt mig lyssnad på. Det har varit jättebra rakt igenom, säger Jenny.

Löste praktikplats på ett industriföretag

Mot slutet av sin utbildning skaffade hon ett grönt certifikat i CNC, vilket är ett bevis på att man har en grundförståelse för CNC-teknik. Därefter var det dags att leta efter en praktikplats.

– Jag kollade runt på olika jobbmöjligheter och bestämde mig för att söka några tjänster. Jag tänkte att jag söker fastän jag inte är helt färdig och skriver att jag är ute efter en praktikplats, berättar Jenny.

Ett industriföretag i Eksjö nappade på Jennys ansökan och bjöd in henne på intervjuer i två omgångar där hon gjorde ett så bra intryck att de välkomnade henne på praktik. Jenny berättar att hon stormtrivs på företaget.

– Nu har jag varit här ett tag och det känns helt underbart. Jag har aldrig stått och jobbat såhär inom industrin men jag trivs jättebra med det. Framförallt är det skönt att börja från ruta 1 och börja bygga sig uppåt. De andra grabbarna och tjejerna jag möter här har ju jobbat här i flera år och de kan ju alla mått i huvudet men för mig är det bara siffror som snurrar runt såhär inledningsvis så jag är ganska snurrig i huvudet, skrattar Jenny.

Är du intresserad av våra industriutbildningar?

Montico erbjuder industriutbildningar på flera orter runtom i landet. Klicka här för kolla in vårt utbildningsutbud.

Fler referenser

”Det var verkligen en ögonöppnare”

”Det var verkligen en ögonöppnare”

Fogmakers arbete med ständiga förbättringar har fått ett uppsving efter att alla inom både produktion och logistik gått Monticos utbildning Lean-Kvalitet-Attityd.