Johnny Gharib med en medarbetare.

Referenser | Företagsutbildning

Johnny ville utveckla sina kunskaper inom svets och ha egen svetsansvarig på företaget
För AG:s i Norrköping blev det två flugor i en smäll när delägaren Johnny Gharib gick Monticos IWS-utbildning. Han fick fördjupa sin svetskompetens och företaget fick samtidigt en svetsansvarig internt.

Hur kom det sig att du gick Monticos IWS-utbildning?

Jag har svetsat i 16 år och alltid varit väldigt intresserad av svetsning och allt som har med svets att göra. Jag startade en industrirörsavdelning i vårt familjeföretag AG:s och har egentligen sedan dess velat gå den här svetsspecialistutbildningen och utöka mina kunskaper inom området. Vi har ju också en fast kostnad på en IWS:are som vi hyr in idag som är onödig att ha.

Många svetsare jag känner pratar om IWS-utbildningen på Montico, så att jag valde just den hängde mycket på vad andra hade sagt om den. Jag var faktiskt på gång att gå den för några år sedan, hade förberett en komplett ansökan, men de planerna rann ut i sanden. Nu blev det äntligen av.

Vad tyckte du om utbildningen?

Den var jättebra på många sätt, jag lärde mig massor. Lärarna var jättebra, alla kunde sitt. Det var ganska mäktigt och mycket att ta in på kort tid men jag skulle absolut rekommendera andra att gå den. Det är enda gången sedan jag gick i gymnasiet som jag velat sitta i skolbänken.

Hur har utbildningen hjälpt dig i ditt arbete?

Största nyttan och det vi tjänat mest på att gå utbildningen är att vi nu har kompetensen internt och kan avsluta vår externa IWS:are. Det är smidigare och skönt att kunskapen finns inom företaget. Sedan växer vi så det knakar och det blir mer dokumentation i det vi håller på med, du måste förstå det du gör och då behöver du den här specialistkunskapen.

Jag gör ju fortfarande samma grejer som innan utbildningen men nu förstår jag mer varför jag gör dem. Jag förstår varför man ska räkna på synergier på en WPS, jag förstår varför WPQR är uppbyggd som den är osv. Just förståelsen, att man fick bättre koll på det man håller på med var en ögonöppnare och lite av en uppenbarelse för mig.

 

Olika arbeten från AG.

 

Om AG:s i Norrköping

AG:s i Norrköping AB är ett familjeägt bolag som startades redan 1982. De är i dagsläget verksamma inom tre större områden – bilverkstad, tuning och rörsvetsarbeten. Läs mer på https://www.agsinorrkoping.se/.

Kompetensutveckling enligt dina önskemål

Montico erbjuder både företagsanpassade utbildningar och öppna kurser som matchar era kompetensutvecklingsbehov. Klicka på knappen nedan för att se vårt utbildningsutbud.