Referenser

Accenta Profil löste sitt behov av maskinoperatörer genom Monticos industriutbildning
I mars förra året anställde industriföretaget Accenta Profil en blivande maskinoperatör direkt från Monticos industriutbildning. Utfallet blev så pass lyckat att de ett år senare anställde ytterligare en person från utbildningen. Att anställa direkt från utbildning är ett smart sätt att hitta kompetens inom bristyrken. Från Monticos industriutbildning anställde Accenta Profil i Kallinge först Ahmad […]

I mars förra året anställde industriföretaget Accenta Profil en blivande maskinoperatör direkt från Monticos industriutbildning. Utfallet blev så pass lyckat att de ett år senare anställde ytterligare en person från utbildningen.

Att anställa direkt från utbildning är ett smart sätt att hitta kompetens inom bristyrken. Från Monticos industriutbildning anställde Accenta Profil i Kallinge först Ahmad Khatab som maskinoperatör för ett år sedan och nu Mohamad Kasem som i november gick klart sin utbildning hos Montico.

– Det har gått jättebra för både dem och oss från dag ett. Det är den första kontakten med personerna som avgör oftast om man tror om en person kommer fungera i gruppen eller inte. Första gången vi fick träffa Mohamad och Ahmed och skapa oss ett intryck så kändes det jättebra. Sen har vi tagit det metodiskt och stegvis slussat in dem i arbetet och inte överbelastat dem i början och vi är jättenöjda med hur det fungerat, berättar Arnel Becirovic från Accenta Profil.

Arnel berättar att han ser stora fördelar med att rekrytera direkt från utbildning.

– För vår del är det en bra lösning att rekrytera direkt från utbildning. Då kan de formas efter det vi behöver och jobbar med. Har man jobbat i den här branschen i några år så fastnar man ofta i ett sätt att jobba. För vår del är det mycket enklare att jobba med nybörjare som har de rätta grundkunskaperna och som kan anpassa sig till vårt arbetssätt.

Både Ahmad och Mohamad hade sin praktik på Accenta Profil under sin utbildning. Arnel rekommenderar andra företag att vara öppna för att ta emot praktikanter.

– De här två gångerna vi var i kontakt med Montico så var vi i en sits där vi behövde få in folk till produktionen. Så man kan säga att det varit ren tur för oss med tajmingen.

– Men man ska vara försiktig med resurserna och se till att praktikanterna får den hjälp och stöttning de behöver inledningsvis. Det gäller att ha tålamod i början och ge dem så mycket stöd man kan för att de ska komma in i arbetet på rätt sätt, avslutar han.

Intresserad av att anställa från utbildning?

Hur ser ert personalbehov ut? Kontakta oss så kan vi berätta hur vi kan hjälpa er hitta kvalificerade yrkesarbetare genom vår utbildningsverksamhet.

Klicka här för att skicka en personalförfrågan →

Fler referenser

Monticos teamledarutbildning stärkte Raija i sin ledarroll

Monticos teamledarutbildning stärkte Raija i sin ledarroll

Raija Jacobson hade jobbat som After Sales & Service Manager på ITAB Sweden i ett halvår när hon gick utbildningen. ”Jag fick hjälp med nycklar och verktyg hur man ska tänka i det dagliga jobbet, bland annat kring planering, prioritering och konflikthantering.”